Etusivu

KIRJOITUSPROJEKTI
Ilmiöpohjaista oppimista on suunniteltu ja toteutettu jo lukuisissa kouluissa. Työskentelytavalla on myös paljon vanhoja juuria. Kyse ei ole jostain kertakaikkisen uudesta. Joskus vain on hyvä keksiä vanhat hyvät asiat uudelleen ja muotoilla niitä uuden ajan lähtökohdista ja tarpeista.

Oppiainejakoisen työskentelyn rinnalle kaivataan kokonaisvaltaista oppimista, jossa erillistieteiden pohjalta syntyneiden oppiaineiden oppeja yhdistetään. 

Ymmärrys oppimisen kaikkiallisuudesta laajentaa oppimisen tiloja koulurakennuksen ulkopuolelle oppijoiden omaan maailmaan, arjen ympäristöihin, kuten harrastuksiin, luontoon, kirjastoihin, museoihin ja työelämään.

Tälle sivustolle kirjoitettiin syyslukukaudella 2013 ilmiöopas, joka esittelee jo toteutettuja aktiivisen oppimisen ja oppiaineita integroivan opetuksen toteutuksia. Samalla myös jäsennettiin ilmiöpohjaisen oppimisen toteuttamiseen liittyviä asioita eri näkökulmista. 

Painotuote on julkaistu. Verkkosivut päivittyvät julkaisun kanssa huhtikuun alussa. Verkkosivujen työstäminen jatkuuAVO2-jatkohankkeessa. Haluatko mukaan? Ota yhteys Gmail: rongas.anne. Kirjoitusprojektin toteuttaa AVO-hanke.

Ċ
Anne Rongas,
6.5.2014 klo 22.32
Comments