Om Meg

Siw Hauge

Navn:  Siw Hauge

Født:   10 Juli 1988

Medlem i: Tønsberg Hoppegruppe

Vært medlem i 10 år

Hatt raser som Hermelin, Rex, Dvergvedder,  Sachsengold, Fuchs og Belgisk Kjempe

Jeg har i tillegg til kaniner et akvarie på 240 liter

Jobber på kontrollabben på en av Jotun sine malingsfabrikker.

Bor i Kodal. Oppvokst på Ilebrekke, derfor Ilebrekke som gårdsnavn

 

Siw og Hunter

 Jeg fikk min første kanin i 1999. Før det konkurrerte jeg litt i hopping med lillesøstra mi sin kanin. Jeppe ble min første egne kanin, og vi fikk 1,2 og 3 plass sammen i hopping! Han var vel i grunn den perfekte kanin, kosete, snill, rask og ivrig. Etter han fikk jeg en Castor Rex, som skulle bli min første elite kanin, i høyde. Tett etter ble det enda en hermelin, og enda en Rex, som jeg overtok fra søstera mi. Fashion Boy, som var min første Sachsengold kjøpte jeg på NM/LUU i Tønsberg 2001. Februar 2004 ble vi to Norgesmestere i Høyde, og noen mnd senere ble han Champion i Høyde, som var hans favorittgren.

Etter at Fashion Boy kom i hus, var jeg ikke sen med å lete etter ei hoe, slik at jeg kunne avle litt, jeg måtte jo ha Fashion-unger! Og etter dette har det bare ballet seg på. Fra jeg flyttet hjemmefra høsten i fjor, og til nå, et år senere ca, har kaninantallet doblet seg! Jeg har full kontroll allikevel, og føler jeg kan gi alle et stort bur, mat og vann 1-2 ganger om dagen, og alle får hvertfall vært ute å hoppet, gått tur eller stårr i utegård litt innimellom. Kunne nok gitt dem enda mer oppmerksomhet, men de får masse mer enn hos mange andre.

Mitt Sachsengoldoppdrett skiller seg litt ut fra andre oppdrettere. Jeg kan ikke se for meg at jeg skulle klart å slakte (få noen til å slakte for meg) en kanin jeg har hatt siden den var  liten, bare fordi den ikke er pen nok osv. Kommer nok ikke til å selge til noen som kommer til å slakte dem av den grunnen heller. Da får dem heller låne en av hannene mine, for ungene som kommer da, har jeg ikke noe med å gjøre om dere skjønner. Allikevel, selvom jeg max har 1 kull i året, er mine kaniner like fine, finere eller rett bak de andre sine Sachsengold. Dette kan jeg vise til med rasesløyfer på LUU/LU og vandrepokaler.

Lipsi er min aller første kanin som er avlet for hopping, så skal se hva jeg får til med henne etterhvert. Jeg hopper jo med alle Sachsengoldene mine, og de gjør det bra. Eneste er at de er litt sære og usikre, så de kommer som regel ikke så veldig langt. Det jeg håper og tror blir anderledes med Lipsi, er at hun kanskje har mer driv og pågangsmot. Så tiden får vise.


Siw og Utgards-Loke

Foto: Martine Persson