Aktuelt

Litt om hva som skjer i min kaninverden

4 August
20 Juli dro jeg til Sverige å hentet med meg to kaniner hjem. Han ene er fra Tyskland, og har oppnådd 96,5 poeng der, og 94,5 i sverige mange ganger. Han heter Heinrich, og han skulle jeg egentlig få kjøpe for snart 2 år siden, men han ble solgt til noen andre, og har så flyttet hjem et par ganger etter det, men nå er han hjemme hos meg, gromgutten <3 Tyske kaniner har litt dårligere pels enn mine, men han har god kropp og jevn farge.
Hentet også ei lita jenta, som ser ut til å bli veldig fin, hvertfall i fargen! Så blir såpennende.
 

Her er jenta, ho har enda ikke fått noe navn...
 
 

Selveste Heinrich <3
17 Juni
Kaninungene vokser seg vakrere, og vakrere! Ene jenta er knallfin, og har virkelig tru på henne, og er ganske sikker på at hu blir igjen her, og går inn i avlen min etterhvert.
Slenger inn et nytt bilde av dem, samt en liten videosnutt der de krangler om et par løvetann
 
 
 

Favorittjenta mi, siden hu var 3 uker! Her er hun 8 uker
2 Juni
Det går bra med de 4 kaninungene mine. Skal se om jeg får øremerket dem i helga. De to jentene ser veldig fine ut i fargen. Ene gutten er ganske lys nederst, men ser ut som kan få ganske god pels. Så ser ut som jeg beholder alle 4 fram til LUU tenkr jeg. Så beholder jeg nok 2 derfra.
 
 
 
Valpen min Leah har det også bra. Sliter litt med bitinga hennes, hunne er ganske ille, selv til rasen å være. Men får prøve å finne ut noe som hjelper. Innkallingstreningen går bra, og jeg har henne mye løs i skogen. Da går a helt i nærheten, og stopper hele tiden opp for å se etter meg. Roper jeg, så kommer hu med én gang. :)
 
 
 
8 Mai
I går tok jeg en avgjørelse på å avlive Sleipner og Thrianta. Sleipner skada tenna for 2 år siden og jeg har siden da brukt et par tusen i "Tannbehandling" Men jeg kan ikke fortsette å bruke "halve" lønna mi på dyrene, og han har hatt et fint liv, så lot han slippe. Thrianta er jo gammel dame, og i vinter slet hun litt med felling osv, så det var et tegn på at hun ikke "følger helt etter". Kjentes ut som det kanskje er start på "brystkreft" eller noe lignende på henne også, så det er godt de kan slippe før de blir ordentlig dårlige.
Hvil i fred begge to <3
 
Kaninungene vokser til! De er 4 uker gamle i dag, og det er full rulle i buret til Saga om dagen. Jeg er ikke helt fornøyd med fargen på 2 av dem, men jeg vet fra før at Birger gir litt lyde og ujavnt farga unger. Men vil bruke han selvom pga kroppen og pelsen. Jeg lar dem jo vokse opp, og får se åssen de er om noen mnd. Men ser ut som jeg kanskje bare beholder ene jenta. Men beholder nok 3 fram til November og LUU.  Så får jeg se om jeg tar et nytt kull i høst, eller om jeg venter til våren 2012, og kanskje parrer opp både saga, og hoa jeg beholder. Spørs jo litt om jeg får solgt de jeg har nå :)
 
 
 
14 April
Det er kun 4 gjenlevende unger nå. Saga har fyllt opp redekassa fra bunn til topp med flis og høy, så tror hun rett og slett ikke har fått funnet alle ungene. Jeg sjekket i går, og da fant jeg etter å ha tatt ut MYE, et rede med 4 unger i. Tok ut enda mer flis og høy, og da fant jeg et rede til, med kun en unge. nr 6 er sporløst forsvunnet. La alle 4 over til redet til den ene, da det var et bedre rede enn de andre lå i. Idag så lå alle i samme rede, og saga har ikke fyllt opp med noe mer (har ikke gitt henne noe mer flis). Det lå en død der, sikkert den ene, lille fra i går (den har nok ikke fått noe mat en dag eller to, så klarte vel ikke kampen mot de andre.... Men de 4 gjenverende ser ut til å ha det fint, så skal ikke se noe grunn for at de ikke skal klare seg :)
Spent på kjønn nå da! Hadde jo planer om å beholde 2-3 hanner (KANSKJE en ho),  også har jeg en som vil ha en hann, og en som vil ha ei ho. Så da får vi bare se etterhvert hva som ligger der :)
Legger med bilde av de 4 gjenværende
 

11 April
I går kveld, Søndag da jeg var ute hos kaninene ca kl 21, tittet jeg inn i redekassa til Saga, og der så jeg det var bevegelse. Jeg var der ute noen timer tidligere, og da var det ikke noe der. Så var litt usikker på om jeg skulle vente litt, eller ta sjangsen på å sjekke, i tilfelle dødfødte osv. Jeg tok sjangsen, da jeg vet Saga "stoler" på meg, og jeg tellte 6 unger.
Idag var jeg igjen ute hos dem, og tok ut kassa og tellte litt mer nøye, og det var fortsatt 6, og jeg fant ingen dødfødte. Selve redet hun har laget var ikke så veldig stort og "bra". Men hu hadde dytta all den "Møkkete" flisa si opp mot kassa, og inni. Så jeg tok ut mye av det fuktige (var jo blanda med tiss og bæsj) ut, og fyllte opp buret hennes med ny flis og masse høy. Så håper ikke hun blir for sur på at jeg har blanda meg litt... :)
 
Blir spennendes å sjekke kjønn da! Jeg har planer om å beholde 2-3 hanner egentlig. Og har "bestilling" på en hann og ei ho. Så får se hva som kommer, og om de som har sagt de vil ha, kommer å henter :)
Bilder og mer oppdatering kommer senere
 
10 April
Saga virker veldig drektig, og har jo termin i morgen. Så dette blir spennendes!!!
 
I går var jeg i Nittedal for å hilse på en valp. Rød tispe av rasen Staffordshire Bull Terrier. Jeg har ønsket meg en slik hund i 1,5-2 år nå, og har så og si hver dag vært inne på staffeforumene, og på alles hjemmesider. Har sett på alle kullene, og det har vært mye fristendes! Men skal man skaffe seg hund må økonomien og tiden være på plass. Jeg må jo også ha fri fra jobben, så det e rmye som skal klaffe om man skal skaffe seg hund når man bor helt alene.
 
Før jeg dro dit var jeg ganske sikker på at jeg fikk henne, men at jeg nok måtte komme tilbake en dag eller to senere for å hente henne.  Men jeg fikk god tone med oppdretteren, og fallt virkelig for valpen. Så siden jeg hadde med reisebur (haha, ja, jeg tok med i tilfelle :p) så kunne jeg ta henne med hjem!
 
Så hils på Stavenstaff's Calm Corona (kallenavn ikke helt bestemt enda)
 
 
 

 
Også en film av henne når hun leker, ca 15 min etter vi kom hjem første gang!
6 April
På Lørdag arrangerte Tønsberg KAF kasseutstilling. Skulle egentlig ha med Birger, Garm og Glør, men siden jeg fant den kulen på Glør dagen før, lot jeg han være hjemme. Garm fikk 94,5 poeng og Birger hele 94!!!! Hvorfor er jeg så fornøyd med 94 når jeg flere ganger får 94,5 og 95? Jo, det er fordi Birger blir tross alt 7 år 28 April! Så det å oppnå 94 poeng da er veldig bra! Dommerne hadde vært veldig fornøyd med pelsen hans, og den er veldig bra! Så håper virkelig på barn etter han og Saga nå førstkommende mandag 11 April.

Her viser Garm seg fram for dommeren
 
Det var hopping på Søndag, og der hadde jeg ikke med så mange. Har ikke så mange hoppere igjen etter jeg har solgt noen, og andre har dødd.  Men LIpsi fikk 4 plass i Kroket Middels og fikk sin andre pinne der. :) Godjenta!
 
 

Dagens blinkskudd! Garm var ikke mye fornøyd over å sitte i den kassa.  Han prøve å bite og grave seg og, og å få opp lokket. Hehe
 
5 April
Tar bare å legger inn filmen av Dagbladet inn her.
 
 
1 April
Idag da jeg tok ut Glør for å kose litt så jeg at han hadde en kul ved siden av penis. Fikk litt hjelp av noen oppdrettere på hva det kunne være, og vi gikk ut ifra at det var en vanlig verkebyll. Jeg dro på apoteket og kjøpte bacimycin (sårsalve), saltvannsampuller og kompress til å tørke med. Dette kom på ca 150 kr og er kjekt å ha i fremtiden for både meg og kaninene, så dette var en liten investering.
Tok Glør med meg på badet, satt meg på doen, men han sittendes i fanget. Da jeg begynte å klemme på kulen kom det skikkelig seig, klissete og kompakt gørr ut, og ikke mer flytendes som jeg hadde trodd. Men jeg fikk klemt vekk alt, og skyllt godt med saltvann. Så smurte på salve og satt han ut igjen. Smurte salve på en gang til dagen etter. Det ser helt bra ut nå, så satser på at det ikke er noe som vil komme tilbake.
Legger ut bilde i tilfelle noen trenger å sammenligne en gang. Har man dyr må man jo rett og slett følge med på helsa dems, for i ny og ned trenger de litt medisinsk assistanse.
 
 
11 Mars
 
LU gikk veldig bra, en trivelig helg! Dyra mine fikk som forventet i grunn, så det er bra. Birger fikk 3 plass i veteranhoppingen. Fornøyd han klarte å fullføre!
 
Idag parret jeg opp Saga med Birger. Er veldig spent på dette kullet. Jeg står da som oppdretter hos både mor og far, så føler dette kullet virkelig er "mitt". Saga var ikke så veldig villig da hun kom inn til Birger, men det ble en vellykket parring, så håper at hun blir drektig.
 
Slenger også med filmen etter da de var ferdige. Den trampingen er et tegn på at Birger er ferdig.
 
2 Februar
Kaninhobbyen går vidre...
I dag hadde vi årsmøte i Tønsberg KAF, hvor jeg allerede sitter som sekretær.  Det ble stor utbytting av styret, og jaggu havna ikke jeg inn som LEDER. Så nå er jeg både leder og kasserer, heldigvis med andre gode hjelpere! Så er spent på styremøtet vi skal ha neste Tirsdag.
 
NM/LU nermer seg. Ser ut til at jeg tar med Birger, Glør, Garm og Saga. Buster får nok også bli med tenker jeg. Birger starter jeg nok i veteran også, og mulig Saga får bli med i kombi, men hun har blitt ganske tung (pga hun er stor, ikke tjukk, så skal ikke slanke henne noe). Jeg kjøpte jo inn Glør pga han var så liten (og med godt gemytt) for å få avlet ned størrelsen på min linje, og for å få gemyttet mer "stabilt". Men siden Gaia døde, så får Glør vente med å gå i avl, for da er det Birger som går forran for å ta vare på min "gamle linje". Så får jeg heller parre Saga og Glør senere, eller ooooom jeg tar vare på ei hoe etter saga+birger og parrer med Glør.
 
 
Glør
 
 
30 Desember
Hvil i fred Gaia. =( Brukte 2000 kr i går på å operere vekk kulen på Gaia. Operasjonen gikk bra, og jeg fikk henne med meg hjem. Hun var naturligvis veldig slækk, og jeg måtte "tvangsfore" henne litt for å holde tarmene i gang.
I dag var hun ikke noe serlig bedre, og oppdaget at det var mye tørket bæsj bak i rompa hennes, som jeg prøvde å få fjerne. Mens jeg holdt på ble Gaia bare værre og værre, så la henne tilbake i buret. Men det tok ikke langt tid før hun fikk kramper, og sovnet inn =(
 
Håper hun nå har det bra, jeg prøvde hvertfall! =(
 
Snek til meg et bilde før operasjonen i går, det er jeg glad for, for da fikk jeg et siste minne
 
Gaia med sine søte barn <3
 

 
23 Desember
Usj, det har vært mye "motgang" med kaninene mine siste delen av dette året. Siste to dagene har jeg sett at Gaia ikke har spist opp maten sin. Siden hun røyter nå, og det stadig er kaldere enn -15 så har jeg trodd det er det hun har vært litt uttafor for. Så i dag når jeg møkka burene lot jeg henne stå i utegård litt, og da jeg tok henne inn i buret så jeg at hun hadde en kul bak ene frambeinet. Som en litt stor klinkekule, også ser det ut som den er bitt på, for det var litt blod osv. Tok henne med til dyrlegen rett etterpå, og vi fikk ikke ut noe serlig fra denne kulen. Men det blir antibiotika i ei uke for å se om det bare er en infeksjon. I og med vi ikke fikk ut noe verk tror jeg egentlig det er noe annet, og da er det såfall en cyste som må opereres vekk. =/
       Gaia er jo en vanvittig god avlshoe, og jeg hadde blaner om å parre a med Birger en gang til, til våren. Hun har jo tilsammen 9 avkom: 2 NUCH, 1 som har 95*2, 2 som har fått 95 en gang, en som har fått 94,5 flere ganger og de to siste har fått 94 flere ganger og en som aldri har vært stillt. Så jeg håper virkelig hun blir br aigjen uten at det koster alt for mye.
 
Ønsker dere alle en god jul!!
19 Desember
Stillte som planlagt på adventsutstillinga. Saga fikk 93,5 p, Glør fikk 93,5 poeng, Birger fikk 93 poeng (kjempebra til å være 6,5 år!!!) og Garm slo til med 94,5! Jeg visste at pelsen ikke var bra nok til 95, men ble veldig glad for at jeg fikk 94,5. Var vel 3 andre Sachsengold som fikk 94,5, men kun Garm og ene til Henriette fikk likt med delpoengene, så da vant Garm trekninga, og ble BEST I RASEN, atter en gang! Han ble det på adventsutstillinga i fjor også, godgutten!
 
På Fredag var jeg og ei venninne i byen og så etter gaver. Vi gikk i en bokhandel, og så så jeg Den Store Kaninboken. Bladde litt i det, da jeg brått så en kanin som var helt lik en Sachsengold. Jeg tenkte med en gang at det måtte være Balder, han ene ungen fra kullet i 2009 som flyttet til Oslo for å blir frittgående innekanin! jeg så også at kaninen på bildet hadde et ørenummer, så da måtte han være renraset, enda større sjangs for at det var balder. Og jaggu står det ikke at han heter balder også, ved siden av bildet. Bladde da gjennom hele boka, og fant totalt 4 bilder av han! Kjempemoro! =D Ikke alle oppdrettere som får et av "avkomma sine" avbildet i en bok, hvertfall ikke med hele 4 bilder!! Så da måtte jeg kjøpe boken. Tror det er mye bra i den, men forfatteren er veldig bastant på at kaniner skal være frittgående, og har ikke noe serlig i et bur å gjøre osv....
 
Catalina ble avlivet forrige helg pga voldsomt tap i vekt, selvom hun spiste veldig godt! Det må ha vært noe innvendig som har sluttet å fungrere, slik at hun ikke tar opp næring. Siden det i et par uker flere dager har vært opptil 20-25 minus ute hadde jeg ikke samvittighet til å la henne leve lenger, så hun fikk slippe. Hvil i fred!
 
17 November
 
Jeg har vært litt usikker i det siste på hva jeg skal vidre med oppdrettet mitt.... Jeg har til dag dato ikke klart å se på kaninene mine som "produksjonsdyr" som skal slaktes når de er "ferdigbrukt". At andre gjør det er greit for meg, men føler det blir feil for meg å drive sånn. Så slik ståa var for litt over ei uke siden var at alle burene mine var fulle, med kun to kaniner som var utstillingsbare....
   Jeg dro på besøk på NM/LUU fordi jeg hadde ikke meldt på noen dyr dette året. Jeg fikk en følelse av at jeg kom til å kjøpe en kanin mens jeg kjørte til hallen, men det var virkelig ikke noe jeg hadde planer om! Da jeg gikk bort til Sachsengoldene fant jeg fort min favoritt blandt alle ungdyrene. Dette var før poengsummene kom opp. Snakket med Kari Jørgenrud, og hun sa at flere av dem var tilsalgs. Da jeg litt senere gikk bort så jeg at poengsummene kom opp, og jaggu var ikke min favoritt til salgs! Han hadde til og med fått 95 poeng, og ble BIR. Siden jeg mistet Tanglus osv trengte jeg en ny avlshann eeeegentlig.
   Jeg kjente ei jeg visste var interessert i Belgisk kjempe, og har jo en stund vurdert å la han flytte til noen andre. Fikk tak i henne, og hun sa ja til å ta han imot :) Siden han bodde i et dobbeltbur fikk jeg da to ledige burplasser. Fikk tak i eieren til denne Sachsengolden, og fikk kjøpt han!
 
 Jeg fikk litt av gnisten tilbake nå, og den hannen tror jeg passer bra inn i mitt oppdtett. Er ikke ofte jeg har lyst på de andre Sachsengoldene på utstilling da de ikke er helt "min type". Det tydelig at det er litt forskjell på Sachsengoldene her i landet. Jeg avler nok de litt mer "oransje" og "eleegante" enn de mørk røde og veldig robuste. :)
 
Så til våren er det mulig det blir hele to kull her i vår! Saga og Gaia skal kull, og det blir nok Birger og Glør som skal bli pappaer. Litt usikker på hvem jeg skal parre med hvem. Skal jeg ta Gaia+Birger kombinasjonen en gang til, for å få "2008 kullet" på nytt, eller skal jeg prøve Glør på Gaia siden det ser ut som han blir ganske liten.... Jeg har heldigvis litt tid på meg, og får se hvirdan Glør utvikler seg.
 
Skal melde på Garm og Glør på Adventsutstillinga, så vi ses der om noen av dere skal dit.
 
 

21 Oktober
Beklager null oppdatering i det siste. Jeg har nemlig flyttet, kjøpt meg del av tomannsbolig i Kodal, som ligger utafor Sandefjord. For å få plass til kaninene mine solgte jeg jo It som kosekanin, og Brage solgte jeg til Randi Merethe i Ås som skal bruke han i sin avl. Dette var jo de to godguttene mine, men for å få ned antallet måtte jeg  jo selge de som noen ville være interessert i.
Den nye naboen min er ikke begeistret for kaninene mine, og er livredd for fluer og lukt. Ikke får jeg kastet møkka i nærheten heller, så må samle opp i sekker og kjøre bort. Kaninholdet har blitt mye mer tungvindt etter jeg flyttet, og merker at det da ikke er absolutt like moro. Spesiellt ikke siden jeg ikke har så mange "Bra dyr" igjen heller.
 
Min elskede Tanglus døde for noen uker siden. RETT etter foring begynte han å brekke seg, og kastet opp blankt slim. Holdt på slik i 30 min før han fikk to runder med dødskramper før han døde i armene mine :( Dette var den herligste Sachsengolden min i grunn. VAKKER å se på, kjempesnill, flink til å hoppe og hadde den nydeligste rødfargen jeg har sett på en kanin <3 Hvil i fred lille venn. :)
 
Lipsi har blitt vanskelig i rett bane, noe som er ganske så spennendes! Har debutert en gang, med 5 riv og en korrigeringsfeil. Fikk hoppe banen på nytt etterpå, og da var det kun 4 riv. =D Så det lover godt
 
20 Juni
Da har It flyttet, og ny eier virker veldig fornøyd så langt! Siden hun bor  så langt unna fikk jeg ei annen kaninoppdretter til å ta med It til en utstilling, også ble han hentet der. Litt skummelt å kjøpe/selge kanin usett, hvertfall når han skal brukes til kos, men tror det skal bli veldig bra, han er jo velig skjønn og snill!
 
Noen  bilder fra bilturen våres
 
 
 
 
Neida, har satt i reisebur når jeg kjørte, men siden jeg kom til møteplassen så tidlig, tok jeg han inn i bilen for å kose litt ;)
 
17 Juni
jeg skal jo flytte om under en mnd. Siden jeg da får litt mindre plass, og får mye å styre med fremover har jeg såvidt begynt å lete etter nye eiere til et par kaniner. Jeg skal levere It hos ei som skal til en utstilling i morgen, så blir han hentet av ny eier på Lørdag. I den anledning måtte jeg ta han med inn for å sjekke at han er i fin form osv. SÅ tok like godt et bilde og en film
 

 
Filmen finner du her
 
10 Juni
I helga var jeg og kaninene på Gulskogen Gård dagene i Drammen. Da var det både hopping og utstilling. På Utstilling fikk Brage 94,5, Tanglus fikk 94, It fikk 94 og Garm fikk hele 95 poeng for 3 gang, og ble da NUCH! =D DAGEN før han fyllte 1 år, så kan si han ble NUCH Før han fyllte 1 år, DET er ikke dårlig altså! =D Dritbra! Fikk 8 plass sammenlagt på utstillingen, og vant en kjempefin vannkaraffel fra Hadeland glassverk.
 
I hopping gikk det litt så som så. Første gang dem er ute å hopper på gress, pluss at det fløy et par løse påfugler rundt på plassen, hehe. Men de hoppet ganske så bra. Iløpet av helgen fikk Saga to pinner i lett, og ble middels i begge grener. Lipsi fikk pinne i rett middels, og Sleipner fikk sin siste pinne i kroket middels, og er nå vanskelig i begge baner! Vært kjempeflott vær og mange hyggelige mennesker!
 
 

Meg og Garm etter han ble NUCH.
Foto: Thor Martin Skretteberg
 
 
Helga før var det sommerkonk på Jarlsberg. der tok kaninene mine helt av! Saga fikk to pinner i lett der også, Tanglus vant rett middels og fikk sin første middelspinne, Sleipner debuterte i Vanskelig, og Lipsi fikk pinne i kroket middels! Lipsi vant også figur middels åpen!
Må slenge med noen småbilder av Lipsi som Gro Anette Sæteren  tok da hun hoppet. Lipsi er helt sinsyk  på hoppebanen <3
 
 

 
 

 

12 Mai
I det siste har jeg vært på mange konkuranser, både hopping og utstilling. Forrige helg dro Jeg, Lipsi, Sleipner, Trollet og Saga til Sarpsborg for å hoppe. Alle sammen hoppet ganske bra, men Sleipner slo til med 1+1 i rett middels, slik at han fikk pinne og ble vanskelig! Blir spennende å se hvordan det går, da han er litt usikker av natur. Men han har komet seg veldig i det siste, så bare jeg fortsetter å konkurrere ofte går det kanskje bra.
 
I går var det treningskonkurranse på Jarlsberg, og der startet jeg Sleipner, Tanglus og Lipsi. Sleipner hoppet 3+1, fikk 3 plass og pinne, Lipsi hoppet 4+0 (banerekord) fikk 2 plass og pinne, og Tanglus hoppet vel med 3+3/4 ellerno. Kjempeflinke var de hvertfall alle tre! Det gikk myyye bedre enn jeg ahdde forventet. Garm fikk også vært med, men rakk ikke hoppe med han, så han fikk bare en gåtur etter at det var ferdig, men tror han ble fornøyd.
 
25 April
I går var jeg på Elitesutstillingen i Sarpsborg. Var i et lite, koselig lokale midt i sentrum. Dommerne var Jan Erik Baller og Johnny Lyshaug. På mine dyr fikk jeg: Brage: 95 (for første gang), Tanglus 94,5 ens It og Garm bare fikk 93,5. Jeg mener de hvertfall var verdt 94, men jeg så jo selv at de ikke var så villige til å sette seg opp for dommeren, og da mister han fort interessen. Så sånnsett skjønner jeg jo hvorfor de fikk så lite denne gangen. Fellinga nermer seg jo også vel snart, så det påvirker jo litt. Jeg er veldig fornøyd med Brage, og siden han mest sannsynlig flytter til Henriette snart, tenke rjeg hun ble fornøyd også!
 
Ellers Var det 4 dyr som fikk 96 poeng: Alaska til Anne Brochs, Alaska til Johnny Lyshaug, Zobel til Elina Jokinen og Tor Gillerholtmoen og siste var en Dverghare til Oddvar Antonsen. Anne Brochs sin ble BIS!
 

Brage viser at han var verdt 95 poeng!
 

Best in Show
 
Zobel eid av Elina og Tor, tror det var denne som fikk 96, men bittelitt usikker
 
 

Jan sin Rhinsk Schecke som fikk 95 poeng. En sånn her skal jeg nok få skaffet meg som maskot etterhvert! <3 De er dritkule! Likte ekstra godt han go'bamsen her.
 
18 April
Vil gratulere min kjære Gaia med dagen i dag!
Hun blir bare 3 år, men har hatt to kull, hvor ungene har gjort det kjempebra!

Kullet fra 2008:
E: NUCH Ilebrekkes Bringer of the Light
Ilebrekkes Sleipner: NUCH, Middels i rett med to pinner og kroket middels med 1 pinne
Ilebrekeks Loke: 95 poengx2, middels i begge baner
Ilebrekkes Brage 94,5 poeng x5, middels i begge baner
Ilebrekkes Hyme: 94 poengx5, rett lett med 1 pinne
Ilebrekkes Munin, 94 poeng, en pinne i hver av lettklassene (?)

Kullet fra 2009
E: Innleid hann
Ilebrekkes Saga: 95 poeng, en pinne i hver av lettklassene
Ilebrekkes It: 94,5 poengx3
Ilebrekkes Garm: 95 poengx2
Ilebrekkes Balder: Kastrert, frittgående innekanin i Oslo

Hipp hurra for deg, jenta mi!


 
17 April
Idag ble Sleipner NUCH - Norsk Utstillingschampion!! Jippi!!! Tok med meg han, Tanglus og Garm på kasseutstillingen til Eidsvoll for å prøve å få en eller to NUCH. Sleipner fikk jo da sin siste 95, mens Garm og Tanglus fikk 94,5, kjempebra! Fikk en sammenlagt sum på 284 poeng, og jeg fikk 8 plass i klasse L. Må si de tre gutta der er gullrekka mi! <3
 

5 April
Idag var jeg, Sleipner, Tanglus, Trollet, Lipsi og Saga i Askim på deres treningskonkurranse.  Det var få deltakere, men fy søren å høyt nivå! De fleste hoppet 0 eller 1 feil uansett hvilken klasse, kjempebra!
 
31 Mars

I dag fyller Ilebrekkes Lykketroll 4 år! Hipp Hurra go'gutten!Søteste kaninungen jeg har sett

23 Mars

Da er helgen med vårutstilling og hoppekonkurranse på Jarlsberg travbane over. På utstillingen fikk jeg:
Brage: 94,5
Sleipner 94,5
Tanglus: 95
Garm: 94,5
Saga: 94
It: 94,5

Fikk en sammenlagt sum på 284 poeng, så jeg og mine røde små ble klubbmestere i Tønsbderg 2010!

Buster fikk 93 poeng, og Utgards-Loke fikk 92,5. Disse to stillte jeg bare for moroskyld, så resultatene var som forventet!

Hoppingen dagen etter gikk kjempebra! I rett middels fikk Sleipner 2 plass, og sin andre pinne. I rett lett fikk jeg 1 plass med Saga, og 2 plass med Lipsi. Lipsi ble middels! Hun ble også veldig brunstig før start i andre omgang, så var like før jeg måtte trekke henne, men heldigvis fikk jeg henne i gang. I kroket lett vant Lipsi, og fikk pinne, mens Saga fikk 5 plass.

Det har vært en kjempefin helg, med bra resultater! Jeg hadd ejo håpet på at Garm og Sleipner skulle få 95 poeng, slik at de ble NUCH, men det får vi ta senere, så mangler jo Tanglus også bare en 95 for å få tittelen.


Her viser jeg stolt frem Tanglus med sløyfa si. Henriette må jo også vise frem ene Sachsengolden sin!


16 Mars
Da har jeg og Sleipner vært hos tannlegen. Det gikk overaskende bra! Jeg så for meg en slags fil han skulle stappe i munden hans, men det var en "nål" på en maskin som sikkert gikk ut og inn med hjelp av en kompressor, så den kuttet på en måte litt og litt av tennene. Jeg holdt Sleipner i armene mine, dyrepleieren holdt ned underleppa, og vetrinæren "skjærte". Fra jeg gikk inn til dyrlegen tok det max 10 min til jeg var ute igjen, og det kostet 245 kr. Jeg har jo tidligere klipt (vet det egentlig er fy-fy, men jeg har alltid trodd at kanina måtte være i narkose for å få filt/skjært dem), og dfa er det mye mer jobb og tid, og da koster det 200 kr, så da er det så absolutt bedre å skjære dem. Jeg var nå på Nøtterøy dyreklinikk. Nå håper jeg bare Sleipner får slitt dem litt til slik at dommeren ikke legger merke til noe på utstilling. =)
Så forløpig for å se om han klarer å bli Champion på utstilling, skal jeg fortsette med å skjære dem. Om han bllir NUCH, og tennene fortsatt er skjeve, vil jeg nok trekke dem.
 
15 Mars

I morgen har jeg og Sleipner tannlegetime hos Nøtterøy Dyreklinikk, har blitt anbefalt at de skal kunne en del om kaniner, også skal de visstnok ha tenner i fokus. De skulle visst prøve å file tennene uten narkose, så det hadde vært supert om de fikk til! Jeg syntes det hørtes litt vel optimistisk ut, men har aldri vært med på tannfiling før. Håper virkelig det kunne gitt han riktig bitt etter skaden han fikk for 1 år siden! Gruer meg veldig, da jeg har så innmari lite lyst til å trekke dem om ingen ting funker.

Legger inn et gammelt bilde av Sleipner


14Mars

I dag hadde jeg nok en storrengjøring for alle 16 kaninene! Når det er vinter og frost møkker jeg nemlig ikke ut av burene, men legger ny flis over møkkahaugene dems.  Men så fort det smelter er det uhyre viktig å raskt ta ut alt, ellers blir det våte bur, som lett gir sykdom.
Jeg møkket ut hos alle, og etter å ha gitt dem rent bur, måtte de bli med på et bilde, så her kommer bilde av absolutt alle sammen!
Birger

Brage er staselig som alltid


 Buster


Catalina


Gaia, som er mor til 4 som har fått 95 poeng!


Garm, som vil bli klødd mer på hodet


It

Lipsi titter over kanten sin

Nemi

Kræsh

 
Sjenerte Saga

Sleipner har funnet ut at det er morro å hoppe ut av buret sitt

Ikke rart Tanglus ble best i rasen på NM

Mamma, og bestemor Thrianta

Trollet rakk ikke å vaske seg ferdig før fotograferingen


Sist, men absolutt ikke minst, Utgards-Loke

Har visst glemt å laste opp bilde av Kræsh, kommer senere.


Må også slenge inn bilde av da Birger fikk besøk av katten min, Trusa

12 Mars

Da har jeg meldt meg på utstilling og hopping på Jarlsberg travbane 20-21 Mars. I klasse L stiller jeg 6 Sachsengold: Brage, Sleipner, Tanglus, Saga, Garm og It. Stiller også Buster og Utgards-Loke. Det blir første gang jeg stiller en Belgisk Kjempe. Aner ikke hva han kan få, men blir nok ikke altfor bra. Stiller han bare for morro skyld for å se. Er jo greit med noen vurderinger om noen vil bruke han i avl.
Garm og Sleipner kan jo også bli championer på utstilling, bare de får en 95poenger hver.  Tror vel ikke det skjer den helga, men Garm har jo en god sjangs da. Han har vært stillt to ganger, og fått 95 begge gangene. Sleipner har vekslet litt mere, så blir bare spennende å se om han får blitt det før eller senere.

I hopping starter jeg i kroket og rett middels: Trollet, Sleipner, Brage og Tanglus. I rett og kroket lett skal jeg hoppe med Lipsi og Saga. Lipsi KAN få sin siste pinne i rett og bli middels, og Trollet KAN få sin siste pinne i rett og bli vanskelig. Kan vel si jeg har større tro på at Lipsi skal rykke opp, men Trollet er flink til å overraske!

Dette blir en kjempefin helg!

Sleipner har jo siden forrige vårutstilling slitt med fortennene sine, pga han fikk knekt dem da. Fra Mars til November gikk det helt fint, men etter det har de vel fått stillt seg litt feil, og ikke blir slipt riktig. Jeg skal høre med en dyrlege om de vil prøve å få slipt dem slik at de kanskje vil vokse rett igjen, hvis ikke må de nok trekkes ut. Jeg har jo egentlig ikke lyst at hanskal gjennomgå operasjon, eller kun narkose for å slipe dem, men jeg er for glad i han til å la vær! Godgutten til mamman sin! Jeg får vel ikke gjort dette før etter utstillingen, så håper det går greit med jeksler og allt siden han har tangbitt, og at de ikke er så lange han blir nullet. Er jo bare en skade, så syntes det skal gå igjennom.

2 Mars

Det ble Tanglus som ble best i rasen, ble trekning mellom han og Sleipner. Men må si jeg syntes det var Tanglus som så mest staselig ut i helga!

Birger gikk ut på maxtid når han hadde tre hindre igjen. Vanligvis er det 2,5 min maxtid i veteran på NM, men nå var det kun 2 min.

I figur hoppet tanglus med 8 feil, og Sleipner og Brage med 4 hver. Sleipner fikk vel 5 plass i kombi, og Brage 6. Så det gikk som jeg tippet ;p De er ikke noe glade i å hoppe inne med mye bråk og ståk.


Tanglus og Teddy (til Henriette).  Foto: Inger Fossum


27 Februar
 
NM/LU er i gang!
Buster fikk 93 poeng, han stillte jeg bare for å få vist fram fler dyr i rasen.
 
Sachsengoldene var så sykt gode at jeg er i ekstase!
Sleipner: 95
Tanglus: 95
Brage: 94,5
It: 94,5
Garm: 95
Saga: 94
 
Sammenlagtsum ble 285, med de tre hannene i 95, fikk 27 plass! Og det er sykt bra til å være NM!
 
Tanglus eller Sleipner får også Best i rasen. De har helt like delpoeng, så da går det enten på vekt, eller tilfeldig tekning mellom de to. Jeg fikk også best sammenlagt i Sachsengold, så da tar jeg med meg rasekruset (vandrekrus) hjem! =D
 
Sleipner, Brage og Tanglus er med i kombi, så de ligger veldig godt an! Men de kan jo enten hoppe 0+0, eller få en haug med feil, så det tar jeg ikke så høytidelig, hehe! Er allerede mer enn fornøyd med helga, samme hva som skjer nå.
 
I dag, Lørdag er det Veteran og Kombi jeg skal være med i. Birger er litt ute av trening, så spørs om vi i det hele tatt kommer oss gjennom 1 omgang :p Men er morro å delta med veteranen min selvom!
 
Slenger inn litt bilder jeg
 
 
Garm 95
 
 
Brage 94,5
 
 
Tanglus 95
 
 
Sleipner 95
 
 
Saga 94
 
 
It 94,5
 
 
Sleipner på dommerbordet. Han har vært ganske hormonell i det siste, og toppet det hele med å parre på armen til dommeren opptil flere ganger! Jaja, dommeren tok det med et smil hvertfall! Kaniner er jo kaniner...!?
 
 

Her sitter Garm å viser seg fram. Fikk høre dommeren sa: Så god pels er det sjeldent å se! Så det er et supert kompliment =D Men jeg har jo gode pelser på mine ;)

 
20 Februar
 
Det snør, det snør.... og fy flate jeg er lei!! Mest pga at det gjør ting så mer vanskelig med kaninene osv! I dag har jeg allerede måket dem frem to ganger, ig blir enda en gang før jeg legger meg. Kaninene er like glade heldigvis, tross mye snø i burene.
 
Her en filmsnutt av absolutt alle kaninene i dag
 
16 Februar
 
I dag var det treningskonkurranse i rett let og rett middels på Jarlsberg. Startet Lipsi og Saga i lett og Trollet, Sleipner, Tanglus og Brage i middels.
Lipsi hoppet 0+1 feil og fikk 3 plass og pinne! Den feilen var pga hun bråsnudde og fikk sparket ned et hinder hun akkurat hadde hoppet over og klart. Ikke rart da hun hoppet den ganske lange banen på 12 sekunder i 1 omgang og 16 sekunder i 2 omgang (inkludert en korrigering pga det rivet). Kjempebra!! Stolt av jenta mi.
    Saga hoppet på 1+1 feil.
 
Trollet hoppet også kjempebra! Fikk 1+2 feil og 2 plass og pinne! Han er jo så ufattelig treg, og skal få med seg absolutt alt som skjer rundt han, i tilegg til vasking og snusing, rart han i det hele tatt kommer fremover, hehe. Han har hvertfall en kjempegod spenst til å hoppe alt stillestående.
    Sleipner fikk vel 3+2 tror jeg, men han har blitt litt tryggere. Brage og Tanglus fikk vel kanskje 4 feil, også de hadde godt driv, men litt feilberegninger over hindrene.
 
8 Februar
I helga har det vært hoppekonkurranse på Jarlsberg. Lørdag gikk det ikke så bra, men på Søndag voknet dem til! Lipsi vant kroket lett, og Saga fulgte opp med en 4 plass, begge 0+0. Sleipner dro til og fikk 2 plass i kroket middels og fikk sin første pinne der. Det var en hyggelig konkurranse, selvom det var ganske kaldt!

Har også meldt på dyr til NM. I klasse A stiller jeg Brage, Sleipner, Tanglus, Saga, It. Garm og Buster. Brage, Sleipner og Tanglus får også være med i kombi. Birger skal jeg starte i veteran. Gleder meg masse! Må bare finne en måte å få fraktet dyrene på Torsdag da jeg ikke fikk fri fra jobben. Syntes også i grunn 4 dager er litt lenge å ha en utstilling, men sånn er det nå bare....

3 Januar
God nytt kaninår!
Slenger inn bilde av bildene av meg og Garm fra TK. Er fra han fikk 95 poeng på adventsutstillingen i Askim
 
24 Desember
To av guttene mine ble kledd opp i juledekken for å ønske alle sammen god jul!
 
 
 
 
6 Desember
 
Da er utstillinga over. Det har gått helt ufattelig bra, og jeg svever fortsatt på skyer!
 
Saga - 94,5 poeng
It - 94 poeng
Garm - 95 poeng og ble BIR
Sammenlagt i klasse B: 283,5, og 7 plass!

Sleipner 94,5 poeng
Tanglus 94,5 poeng
Brage 93,5 poeng
Sammenlagt klasse A: 282,5 og 32 plass
 
I hopping gikk det like bra. Siden Lipsi fyllte 4 mnd i går, var hun akkurat gammel nok til å starte i rett lett. Hadde jo såklart ingen forventning, men visste hun var god. Hun hoppet med 2 feil i 1 omgang (ene feilen var at hun tråkket nedi japan, men hoppet over etterpå) og 0 feil i andre omgang, begge på rask tid! Fikk 4 plass, og PINNE!!! På første start, dagen etter at hun fyllte 4 mnd! Trollet slo også til med 2+0 i rett middels,  4 plass og pinne. Dette tross ar hanla seg ned for å slappe av forran første hinder i andre omgang, men jeg fikk vekt han igjen, hehe!
 
Vant til og med i lotteri! Det gjør jeg jo egentlig aldri, da "min" lapp aldri blir trukket. Men denne gangen så var det den lappen som IKKE ble trukket som vant. Så av de som var trekt ut til å ha en mulighet til å vinne, så trakk dem en og en lapp. Og det navnet som stod, fikk da ikke premien. Siden min lapp aldri ble trukket, stod jeg igjen, og vant! Det var en flott kurv med diverse fra Askims "fruktfabrikk". Diverse syltetly og safter. Nammenam.
 
Så selvom jeg klarte å sette fast bilen på tvers i siste grusveibakke før huset (ca 200 meter unna) pga is med vann på, så har dette vært en av de bedre helgene i det siste! Tusen takk til mine herlige kaniner, og alle menneskene i hobbyen som gjør det trivelig!
 
4 Desember
 
Idag har jeg hentet 4kg Oxbow kaninfor for voksen, og 3 kg for unger. Dette pga Saga har litt ustabil fordøyelse, så vil teste om det hjelper å gi "markedets beste kaninpellets". Noe jeg da tror det vil. Har kjøpt voksen pluss barn for å prøve å holde vekta. Gir jeg kun for voksne kan kaninene lett bli litt tynne over ryggen om de hoppes med, og kun barneforet blir for fett.
Slenger også med bildet av Saga som kom med i TK. Jeg visste ingenting, så ble veldig overrasket!
 
25 November

Nå nærmer adventsutstillinga i Askim seg med stormskritt. Dette er vel den beste vanlige utstillingen hvert år etter min mening. Pleier å være veldig mange dyr, nersten like mange som på LU/LUU. Premieringen er også god, noe som er veldig stas.  I år har jeg med meg Sleipner, Tanglus og Brage i klasse A, og Saga, Garm og It i klasse B. Har faktisk litt tro på at dette kanskje vil bli utstillinga hvor jeg vil få mitt beste sammenlagte resultat noensinne, med mindre jeg er litt uheldig. Er jo snakk om kaniner, så da vet man jo aldri hva dem presterer, det er noe av morroa! I hopping starter jeg Saga (hennes andre start i konkurranse) og Lipsi (hennes aller første start, siden hun fyller  4 mnd konkurransedagen) i rett lett. Sleipner og Trollet blir med i rett middels.

I går var det treningskonkurranse i Rett Middels. Tanglus og Brage hoppet med 7 feil, trollet 3+1 og Sleipner 4+0. Sleipner fikk da sin andre pinne i rett middels!  Trollet hadde egentlig kanskje fått den siste pinnen, men pga Sleipner trengte den mest for å komme seg vekk fra middels (jeg er litt lei av å ha halvparten av kaninene mine i samme gren), så lot jeg vær å korrigere Trollet forran trippelgulan, og da rev han. Selvom det hadde vært veldig morro å fått pinne på Trollet, håpet jeg mest at Sleipner skulle få den. =) Kjempe flinke var dem begge to! De pleier jo ikke å hoppe så bra inne som regel.
EDIT: Konkurransen ble ikke godkjent, så Sleipner fikk ikke pinne allikevel.

Lipsi var også med på trening, for første gang for å hoppe selv. Tidligere har hun værtmed for å venne seg til å være på nye steder. Jeg har vel kun h oppet med henne 2 ganger før hjemme, og på filmen under kan dere se hvordan resultatet ble! =D
Lipsi hopper

16 November

Beinet til Garm ser ut til å bli ganske bra. Det står litt skjevt, men han bruker det hvertfall. Tar gledeshopp, og prøverå kltre ut av utegården osv. Så spørs nå bare hvor stabilt det er. Kan vel bare glemme å hoppe noe mer med han, og er litt usikker angående utstilling. De tar jo å legger dem på rygg, og blir det mye sprelling osv, kan det jo kanskje hende kneskåla løsner igjen? Så får se litt, haddevært morro å stille 3 hanner i klasse A, og 2 hanner + 1 hoe i klasse B på advendtsutstillinga, men tør jeg ta sjangsen? Får høre litt rundt om råd.

I dag lot jeg Hope få sovne inn. Hun har hatt nerveskade i ryggen som har gjort at bakparten har vært litt svak, har innimellom tippet litt over osv. Og nå ble det ille, så da lot jeg det ikke gå lenger, Hvil i fred lillemor!

9 November
 
Da er NM/LUU i Tønsberg over. Har jo selv vært arrangør, og det har vært mye slit, men jeg har hvertfall vært kjempefornøyd med arrangementet.
Utstillingsresultatene ble kjempebra!
Saga: 95
It: 94,5
Sleipner; 95
Tanglus: 94.5
Brage 93,5
 
Saga og It fyllte 5 mnd på fredagen, så at de er så gode allerede lover skremmende godt! =D

Idag hentet jeg også en Belgisk Kjempe hann. Han er fra oppdrettet til Lars Bettum, som døde av kreft for litt siden. Jeg vil nok prøve å låne han ut til de som vil, slik at linjene fra Lars ikke skal dø ut. Han har avlet dem lenge, og fått en del gode resultater.
 
 

Saga med sløyfa si

 
 
29 Oktober:

Første gang jeg skriver på aktueltsiden, siden den er helt ny. 

I det siste har jeg fått flere mailer angående å kjøpe Sachsengold. Sålenge interessen holder seg oppe, så blir det nok kull til våren igjen. Da blir det muligens Saga som skal få unger, men vet ikke med hvilken hann enda. Hun er jo i slekt med alle mine, unntatt Birger. Skal se om jeg skal importere en ny hann, eller finner en i Norge for å låne til parring. Send mail om du er interessert. PS: Selger dem ikke til noen som avliver/slakter dem når de er "brukt opp". Jeg avler kaniner som skal ha en fintliv, til sykdom/skade eller alderdom setter inn.

Forrige Mandag hoppet jeg litt med kaninene. Først med Saga, så tok jeg ut Garm. Han hoppet banen en gang før jeg hørte en bil komme et stykke lenger nedover grusveien. Siden Garm er litt redd av seg, så prøvde jeg å forutse situasjonen, så tok han opp i armene mine forå holde han rolig. Det pleier jo å funke.  Da bilen passerte oss, gikk det alt annet enn bra. Garm spannt rundt på overkroppen min i vill redsel. Jeg regnet jo med det gikk braallikevel, og da jeg satte han ned, nektet han å sette ned høyre baklabb. Jeg dro rett til vetrinæren, og fikk konstantert at Garm har fått løsna kneskåla, og røket noen sener i beinet. Dette var ikke noe dem fikk gjort noe med, og jeg skulle gi han 3 ukers tid for å se an.

Nå er det 1 uke og 2 dager siden, og Garm får en daglig dose med stretestillende. Heldigvis angriper han sprøyta (uten nål selvfølgelig) og slikker i seg alt sammen, flinke gutten! Beinet står fortsatt litt utover, og han bruker det ikke i det hele tatt. Han har hatt en del hevelse i det beinet, så håper han kanskje vil bruke det litt mer nå som den begynner å gi seg. Krysser fingrene hvertfall!


NM: I år er det Tønsberg som arrangerer NM i kaninhopping og utstilling. I Rett bane Veteran skal Birger være med, Tanglus, Sleipner og Brage skal være med i kombi (kombinert resultat på utstilling og hopping (slalom middels åpen) og Saga og "IT"(siste kullbroren til Saga og Garm. Skal egentlig selge han, men er litt usikker. Han er jo så snill og vakker!) skal være med på utstilling. Blir spennende!