9.SEDAJ‎ > ‎

ŠPORTNO DRUŠTVO

Zametki športnega društva Marija Reka segajo daleč nazaj v 80-leta , ko se je začela izgradnja igrišča, ki je bil 9.9.1984 otvorjen. Takoj zatem so začeli razmišljati o gradnji brunarice. Izgradnja se je začela 20.aprila 1986 s pripravo prostora in zbiranjem lesa po vasi. V letu 1989 so brunarico v celoti opremili, naslednja leta pa so še napeljali elektriko.

S osamosvojitvijo Slovenije in s spremembo sistema pa so zašli v težavah. Pojavil se je namreč lastnik zemljišča in obstajala je nevarnost, da bi izgubili objekt in igrišče. Tako se je pojavil možen odkup ozemlja. Nekaj Marijarečanov ga je odkupilo in s tem 11.5.1996 ustanovilo Športno društvo Marija Reka. Sprijeli so statut in izvolili vse potrebne organe . s tem se je začel tudi razvijati pester program. Najprej so se začeli ukvarjati za aktivnostmi kot je nogomet in namizni tenis. Leta 1996 sta bili ustanovljeni planinska in strelska sekcija.

 Sedaj je Športno društvo Marija Reka najbolj zastopana v športnih panogah. Največji poudarek je na nogometu, sledita pa mu košarka in odbojka. Igrišče zavzema nogometno, košarkarsko in odbojkarsko igrišče ter manjši prostor s igrali. Zato je ta prostor nekakšno stičišče mladih Marijarečanov. Tukaj se odvijajo marsikatere zabave ob praznikih( kres, 1.maj,novo leto...).športno društvo ima tudi svoje pevce, ki na številnih zabavah poskrbijo za dobro voljo

Društvo organizira številne pohode okoli Slovenije in se udeležuje veliko športnih srečanj v bližnji okolici Prebolda.  Organizira tudi številne prireditve kot na primer materinski dan ter dan žena.

Društvo je soorganizator prireditve Pod reško planino veselo živimo, saj v petek priredi športno srečanje 3 društev. Pomirijo se v nogometu ter v številnih zabavnih igrah.


Comments