El projecte Clone Wars
és la derivació a Espanya de RepRap i un dels grups més actius dins d'aquest projecte.
Els seus objectius són : "imprimir" impressores 3D, aprendre a construir-les, ajudar als altres i intercanviar informació i experiències.

El seu creador, l'enginyer de telecomunicacions apassionat per la robòtica i per tot el què és lliure, Juan González (Obijuan) ens ha explicat com va nèixer aquest projecte a l'abril del 2011 amb dues impressores 3D Makerbot: la que havia construit ell mateix (R1) i la que van comprar per al departament d'Engineria de Sistemes i Automàtica de la Universitat Carlos III de Madrid, on treballava. L'objectiu del projecte era que els seus alumnes poguessin fer els prototips dels seus robots de manera ràpida i creativa. 

El primer clon de CloneWars, R2D2, va néixer al desembre de 2011. Segons Obijuan: "R2D2 es una Prusa Mendel. Fue el modelo que elegí para el proyecto Clone Wars precisamente porque era la única que tenía una documentación bastante buena."

Aviat l'interès pel projecte va traspassar les fronteres de la universitat: "Me di cuenta de que para que la gente se pueda hacer fácilmente su impresora lo más importante era la documentación. Así que cuando me construí mi segunda impresora, R3, hija de R2 (a su vez hija de R1), una Prusa i2, empecé a hacer unos video-tutoriales donde estuviera todo muy bien explicado. Y a partir de ahí las prusas empezaron a aparecer como setas :-)" i així Clone Wars es va acabar vinculant a RepRap i desvinculant de la universitat. 

http://www.reprap.org/wiki/Proyecto_Clone_Wars
El projecte Clone Wars és obert, qualsevol persona hi pot participar. Només cal inscriure's i enviar un missatge de presentació al fòrum (seguint unes normes molt estrictes). Aquesta xarxa té un munt de membres molt actius, molta informació sobre diferents models d'impressores RepRap, grups de recerca, i tot i que no tothom fa, en aquests moments hi ha més de 400 clons inscrits (totalment operatius). 

També hi ha donants de peces: membres que imprimeixen les peces de noves impressores 3D a canvi del compromís de donar les peces per una altra impressora un cop acabada la nostra. D'aquesta manera s'estén "el imperio de los clones".