Benvinguts a la Filà Mora Ibn Al Abbar, de MassanassaHa faltat la nostra companya Fina Zapata, gran amiga i millor persona. Ens unim al dolor de la familia per la seua perdua i quedarà entre nosaltres el record de la seua alegria.


         Al llarg dels passats novembre i desembre de 2008, un grup d'amics i veïns de Massanassa celebraren diverses reunions per constituir una Filà Mora a Massanassa que servira per augmentar la participació en els actes festius del nostre poble.

 
         El seu nom "Ibn Al-Abbar" recorda el poeta valencià Abu Abd Allah Muhammad ibn Al-Abbar (València, 1199  -  Túnez, 6 de gener de 1260) historiador, diplomàtic i polític. Originari d'una influent familia iemenita d'Onda ciudat de la Taifa de Valencia que va nomenar al nostre poble en una de les seues famoses qasidas o poesíes dedicades a la perdua de Balansiyya (València) quan va ser conquerida per Jaume I el 1238.

        Constituida formalment en gener de 2009, la nova Filà Mora vol col.laborar en les Festes de Sant Joan, no solament en les properes, sino també per anar consolidant l'entrada mora com un dels actes principals de les festes.
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
  

Calendari d'activitats de la Filà Mora Ibn Al Abbar

 
 
 
 
ċ
Ibn Al-Abbar,
20 jul. 2009 7:12
Comments