Βοηθήματα Χρήσης Ηλύπων


Για όλους...

Τα βοηθήματα αυτά απευθύνονται σε αρχάριους έως προχωρημένους 

Οι σελίδες αυτές περιέχουν διάφορες διευκολύνσεις στη χρήση εφαρμογών των ηλεκτρονικών υπολογιστών (computers) που για χάρη συντομίας της ορολογίας θα τους αποκαλούμε εδώ ηλύπους. Τα βοηθήματα αυτά απευθύνονται κυρίως σε αρχάριους χρήστες των εν λόγω συστημάτων, αλλά σε πολλές περιπτώσεις θα φανούν χρήσιμα και σε προχωρημένους.   

 

Η τεχνολογική επανάσταση βρίσκεται παντού γύρω μας και είναι απαραίτητο όλοι να γνωρίζουμε το τι δυνατότητες έχει, ποιες τεχνολογίες μπορούμε κι εμείς να χρησιμοποιήσουμε και ποιες διαδικασίες είναι απαραίτητες για να μας φανεί χρήσιμη.  

Αυτές οι σελίδες δεν μπορούν να χαρακτηριστούν ως μαθήματα τεχνολογικής εκπαίδευσης διότι έχουν στόχο τη διευκόλυνση του χρήστη της τεχνολογίας σε ειδικές περιπτώσεις και τη βελτίωση ικανοτήτων στην τεχνολογία γενικότερα. Στη σημερινή εποχή υπάρχει μεγάλη ανάγκη στην ικανότητα να αντιλαμβάνεται ο μέσος πολίτης την υπάρχουσα τεχνολογία και να επιλύει, τουλάχιστον βασικά, τεχνολογικά προβλήματα. Η ανάγκη αυτή καθημερινά γίνεται και πιο σπουδαία σε όλες τις χώρες του κόσμου με την ραγδαία τεχνολογική ανάπτυξη.  

Παρακινείται λοιπόν ο χειριστής να πειραματίζεται ο ίδιος, διότι  αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος να εξοικειωθεί σε μια τεχνολογία η οποία είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα του φανεί χρήσιμη. Με τον πειραματισμό προβλέπεται η αξιοποίηση του ευρύτερου δυνατού φάσματος πληροφόρησης κάνοντας χρήση όλων των διαθέσιμων πηγών στο τεχνολογικό περιβάλλον. Αναλύονται εδώ οι διαδικασίες κάποιου ποθητού αποτελέσματος, ανάλογα με τις ανάγκες των χρηστών και τις δυνατότητες της νέας τεχνολογίας. Από τις περιγραφές και επεξηγήσεις αυτές μπορούν επίσης οι ενδιαφερόμενοι να αντλήσουν ιδέες για πιθανά περιστασιακά προβλήματα που εντάσσονται στα καθημερινά τους ενδιαφέροντα σύνταξης και λειτουργικότητας κειμένων στους υπολογιστές.  

Σημαντικό είναι να ειπωθεί πως η εκπαίδευση στη νέα τεχνολογία είναι συνεχής και δια-βίου, για όλους εκείνους που εργάζονται, εμπλέκονται ή δημιουργούν κάνοντας χρήση της. Ο λόγος είναι ότι η τεχνολογία συνεχώς εξελίσσεται με γοργούς ρυθμούς, πολύ πιο γοργούς από τους ρυθμούς εξέλιξης των αυτοκινήτων. Καθημερινά καταστρώνονται σχέδια, καταγράφονται προγράμματα και βελτιώνονται εφαρμογές από χιλιάδες προγραμματιστές και εταιρείες, με σκοπό πάντα τη διευκόλυνση του ανθρώπου στην αντιμετώπιση των κοινωνικών και φυσικών προβλημάτων του. Η τεχνολογία αποτελεί μια επιπρόσθετη λύση ή ένα ακόμη εργαλείο προς την κατεύθυνση μιας βελτίωσης της ζωής.  

Τέλος για τυχόν δυσνόητες λέξεις ή τεχνικούς όρους μπορείτε να εξετάσετε το Γλωσσάριο Αγγλικών και Ελληνικών Όρων.