Oppaat


Heidi Ahdesmaa-Skyttä

Nimeni on Heidi Ahdesmaa-Skyttä ja olen paljasjalkainen hyvinkääläinen, viime vuonna valmistunut Hyvinkään matkailuopas. Olen asunut Kytäjällä jo vuodesta 1982 ja siksi opastankin mielelläni juuri Kytäjälle suuntautuvia matkalaisia. Tilauksesta voin myös järjestää Ala carte Kytäjä -opastuksen*, johon kuuluu linja-auto opastusta ja ruokailu Kytäjän Maapirtillä omalla Kytäjä-aiheisella menulla. Olen vielä työelämässä mukana, joten opastukset voivat olla lähinnä viikonloppuisin tapahtuvia.


Solveig Crusell, senioriopas
Opastan kiireettömästi, kun kerron Hyvinkään menneisyydestä ja  nykypäivästä. Tutustumiskohteet (ennalta sovittuina) toteutuvat ryhmän toiveiden mukaan.
Kieli: suomi ja ruotsi sekä selkokieli tulkin kanssa.

solveig.crusell@gmail.com

Tarja Haukkasalo

Olen Tarja Haukkasalo ja toiminut oppaissa vuodesta 2000. Työskennellessäni Hyvinkään matkailuneuvonnassa minulle tuli mahdollisuus suorittaa Matkailuoppaan ammattitutkinto työnpuolesta. Innostuin asiasta kovin ja siitä on ollut hyötyä toimiessani matkailusihteerinä ja kertoessani ja esitellessäni Hyvinkäätä asiakkaillemme. Olin myös järjestämässä uusien oppaiden koulutusta Hyvinkäälle. Mielestäni oppaat ovat avainasemassa kaupungin käyntikortteina. Työtilani ovat kaupungintalolla, Villatehtaalla, ja olen sitä esitellyt useasti. Myös Hyvinkään Parantola ja Sveitsin puisto ovat paikkoja, joista haluan erityisesti kertoa niiden ainutlaatuisuuden ja mielenkiintoisen historian ja nykypäivän vuoksi.
tarja.haukkasalo@hyvinkaa.fiSirkku Kiuru

Hei! Olen Sirkku Kiuru, asunut Hyvinkäällä yli 30 vuotta. Kun itse kävin opaskurssin, yllätyin miten paljon Hyvinkäällä on historiaa ja muuta kivaa näytettävää ja koettavaa. Haluan esitellä muillekin upeaa Hyvinkäätä!
kiurusirkku@gmail.comRiitta Malmberg
Olen eläkepäivistä nauttiva ”vapaaherratar” ja paluumuttaja. Asuin vuosia muualla, mutta seurasin Hyvinkään kehitystä läheltä, koska sukuni asuu täällä. Koska ihmisten kanssa työskentely on minulla verissä, kouluttauduin oppaaksi syventääkseni Hyvinkää-tietouttani. Urani alalla tehneenä, vahvuuteni opastuksessa on ravintola- ja hotellialan tietämys sekä asiakaslähtöinen ajattelutapa: pyrin saamaan ilmapiirin rennoksi, jotta kuulijoille jäisi hyvän mielen lisäksi myös hyvä muistijälki Hyvinkäästä.
riitta.malmberg@hotmail.com


Arja Nieminen
Olen Arja Nieminen ja opastan sinua ja ryhmääsi haluamasi teeman mukaan. Monipuolinen Hyvinkää tarjoaa taidetta ja tarinoita, myös upeita luontoelämyksiä!
Opastan perinteiseen tapaan linja-autolla liikkuvia ryhmiä, mutta myös pyörällä tai luonnossa patikoiden. Opastan myös ruotsiksi ja englanniksi. Tervetuloa Hyvinkäälle!
nieminenak@gmail.com
Risto Nihtilä

Kukkuluuruu!
Olen Risto Nihtilä teidän oppaanne Hyvinkäällä.
Opastukseni perustuu paikallistuntemukseen ja tarinoiden kerrontaan.
Eksyn harvoin ja muistan joskus väärin, mutta älkää ottako sitä vakavasti.
Minut tavoittaa sähköpostilla risto.nihtila@pp.inet.fi.
Kysy ajoissa. Muitakin kysyjiä on.Raisa Nurmi

Opastan ja keskustelen mielelläni Hyvinkään nykyisyydestä, historiasta sekä tulevaisuuden suunnitelmista. Teen yleis- ja teemaopastuksia sekä kävellen että bussilla. Teemakierroksessakin on aina ripaus perustietoa Hyvinkäästä. Suunnittelen asiakkaan tilaaman opastuksen sellaiseksi, että Hyvinkäästä tulisi nähtyä ja kuultua ainakin se, minkä takia kierrokselle on tultu. Täällä on mistä valita: omaleimaiset luontokohteet, teollisen kehityksen merkkipaikat sekä suomalaisen kulttuurin ja yhdyskuntarakenteen kehitysjäljet.
raisa.nurmi@pp.inet.fi


Leila Pohjola

Hei! Olen 2-vuotiaasta asti ollut hyvinkääläinen ja aktiivisen kiinnostunut Hyvinkäästä ja sen historiasta, vuonna 2013 valmistuin Hyvinkään matkailuoppaaksi.
Opastan mielelläni, asiakkaan toiveen mukaan, Hyvinkään historiasta ja nykypäivästä. Teen yleis- ja teemaopastuksia sekä kävellen että bussilla, perustietoa Hyvinkäästä unohtamatta.
Olen hengaillut Kytäjällä vuodesta 1976 ja asunutkin jo yli 30 vuotta ja siksi opastankin mielelläni Kytäjästä kiinnostuneita matkailijoita.
Tilauksesta voin myös järjestää Ala carte Kytäjä -opastuksen*, johon kuuluu opastettu matka Kytäjälle ja ruokailu Kytäjän Maapirtillä omalla Kytäjä-aiheisella menulla. Tilaisuus voi olla myös pelkästään Maapirtillä, ilman ruokailua, jolloin kerron Kytäjän historiasta ja nykypäivästä näyttäen kuvia Kytäjältä.
Työelämän vaatimukset rajoittavat mukavaa harrastusta, joten opastan iltaisin ja viikonloppuisin sopimuksen mukaan.
Tapaamisiin opastusten merkeissä!
leila.pohjola@hotmail.fi


Hannele Ristivuori
Hei! Olen asunut Hyvinkäällä 2-vuotiaasta asti, joten paikkakunta on tullut koulujen ja muuttojen kautta tutuksi. Olen tehnyt  kohdeopastuksia Villatehtaasta, Parantolasta, kertonut Hyvinkään kuvataiteilijoista sekä myös erilaisia bussiopastuksia. Opastukset voidaan aina suunnitella myös toiveiden mukaan. Tervetuloa!
hannele.ristivuori@gmail.com* Á la carte Kytäjä -opastuksessa mukana useampia oppaita ja huomioitava myös Maapirtin varaustilanne toivottuna ajankohtana.
Comments