Tips Voor Het Aanvragen Van Uw Hypotheek

Pas op voor hypotheken met lage rentes
De advertenties over hypotheken met lage rentes zien er erg bekoorlijk uit maar vaak schuilt er dan ook een addertje onder het gras. Wat vaak voorkomt is dat de rente in eerste instantie lager is maar dat u wellicht duurder uit bent op de lange termijn. Na het eerste jaar betaalt u een rente die doorgaans hoger is dan de rente van andere aanbieders. Let dus goed op de voorwaarden van de hypotheek.

Een lage rente hoeft niet altijd goedkoper te zijn
De opbrengst van een lage rente verdwijnt meestal door een dure premie van de levensverzekering of andere verborgen kosten. Dit is niet geheel onlogisch aangezien de hypotheekverlener graag aan u wil verdienen. Zo kan het dus zijn dat u met een lage rente toch duurder uit bent. Het advies is te kiezen voor een hypotheek met normale rente en eventueel een goedkope verzekering aangezien u de betaalde rente kunt aftrekken van uw bruto jaarinkomen, ook wel bekend als de hypotheekrenteaftrek, en verzekeringspremie niet.

Informeer over de Nationale Hypotheek Garantie (NHG)
De Nationale Hypotheek Garantie (NHG) wordt uitgegeven door de Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen. Met de NHG staat het Waarborgfonds garant voor de terugbetaling van het hypotheekbedrag aan de hypotheekverlener in bepaalde situaties. Mocht u in aanmerking komen voor de NHG dan kunt u een lagere rente krijgen.

Vraag om een uitleg van het advies
Vraag na het gesprek met de hypotheekadviseur om de motivatie van het uiteindelijke hypotheekadvies. Laat uw voorgevoel een belangrijke rol spelen in het accepteren van het advies. Een hypotheek aanvragen is een grote beslissing waar een vertrouwensbasis voor nodig is. Het aankopen van een eigen woning gebeurt maar een enkele keer in uw leven dus zorg dat u het advies voor honderd procent vertrouwd. Een hypotheek is geen minilening, je zit er jaren aan vast. Net zoals bij een consumptief krediet het geval is kunt u ook bij een hypotheek alleen lenen met BKR toetsing.

Verbouwingen kunnen mee in de hypotheek
Als u in de toekomst extra geld wilt lenen om een verbouwing te betalen is het mogelijk om een bouwdepot te nemen bij uw hypotheek. Dat is een extra bedrag dat te gebruiken is voor de verbouwing van uw woning. Het bedrag van het depot komt bovenop de afgesloten hypotheek en wordt op een spaarrekening gezet. U ontvangt rente over dit bedrag. De rente van de spaarrekening is lager dan de hypotheekrente. Het verschil tussen deze rentes kunt u meenemen bij de hypotheekrenteaftrek. Op het moment dat u een gedeelte van het bouwdepot gebruikt gaat u daarover dezelfde hypotheekrente betalen.

Comments