Welkom bij het instituut voor hypnotherapie en emotioneel lichaamswerk

YouTube-video

Inleiding 


Praktische info: we kunnen geen nieuwe clienten meer aannemen tot nader bericht.


In de ontspannen en groene omgeving van Bosch en Duin kunt u ontdekken wat voor u in uw leven het belangrijkst is. Omdat woorden ook maar woorden zijn, hebben we een aantal filmpjes gemaakt, die u kan vinden op Youtube, en het kanaal van de filmpjes heet heel toepasselijk hypnotherapie4u. Bezoek ons ook daar om een indruk te krijgen hoe we werken. Dat is niet conventioneel. Ontdek het zelf. Ieder individu ontdekt bij ons de vrijheid. We richten ons op zowel het denken, het voelen als het bewegen, want we zien de mens als een body-mind eenheid.

We werken o.a. met emotioneel lichaamswerk en moderne vormen  van hypnose of hypnotherapie in een bijzonder discrete en rustige omgeving. En we hebben de vrijheid om ook in de natuur en met de natuur te werken, daar ons centrum midden in het bos gelegen is. We coachen iedereen die op weg is om zijn/haar leven optimaal gestalte te willen geven. Ontplooing, vrijheid, ontdekken en ontwikkelen van je eigen talenten zijn kernelementen waarmee we werken. 

We maken gebruik van verschillende invalshoeken uit de moderne body-mind: hypno-therapie, acupunctuur, meditatieve ontspanningsoefeningen, haptonomie, adem, lijfoefeningen, relaxatie, stem, bewegen en emotioneel release werk. 

Mindfulness, acupunctuur, hypnose en meer..

Technieken uit allerlei stromingen worden ingezet, op basis van het persoonlijke profiel van een ieder die bij ons komt: mindfulness, hypnose, meditatie, advaita, qigong en zoals hierboven staat, de moderne bodymind benaderingen. Ook kunnen sessies met acupunctuur onderdeel uitmaken van de behandeling. 

Jan is in Nederland een van de autoriteiten op deze gebieden en scheef met een collega in 2008 een grensverleggend boek over de moderne geneeskunde en de plaats van medische acupunctuur daarin, met als titel: Met het oog op de naald. 

Verder schreef hij vele honderden artikelen over uiteenlopende onderwerpen, van meditatie, qigong, acupunctuur tot en met neurologie, farmacologie en moderne geneesmidelen, alsmede over de filosofie van de geneeskunde. Hij is auteur van 4 boeken, over de ziekte van Parkinson, over de geschiedenis en de filosofie van neurologische ziektebeelden, over hersenreceptoren en dus over acupunctuur.

Er verschenen de laatste jaren veel interviews met Jan over zijn werk en visie, o.a. in de Quote, Zin, Gezond Nu, Paravisie, Happinez en diverse landelijke dagbladen, zoals de Telegraaf, Metro, Volkskrant en het AD.

Voor afspraken: of via info@zenbiz, of via 06-51700527

In de bijlage twee artikelen van de hand van prof.dr. Jan M. Keppel Hesselink over mindfulness en over bewustzijnspsychologie, zoals die verschenen in Supplement.
Ċ
Jan M. Keppel Hesselink,
9 jul. 2009 09:15
Ċ
Jan M. Keppel Hesselink,
9 jul. 2009 09:15
Comments