Het verenigingsblad “Het Lint” is genoemd naar het bebouwingslint van de gemeente Berkel en Rodenrijs en in de vormgeving van de titel wordt verwezen naar het blad van de eerste historische vereniging uit de jaren (19)60 “Herwonnen Land”.
Het Lint is een historisch kwartaalblad, speciaal gericht op Berkel en Rodenrijs, uitgaande van niet eerder gepubliceerde verhalen en artikelen. Het verschijnt vier maal per jaar en bevat allerlei soorten artikelen zoals biografieën, verhalen over de Tweede Wereldoorlog, monumenten, historische verhalen en interviews.


De verhalen en artikelen brengen vaak nieuwe feiten aan het licht over het Berkelse verleden.

Nog steeds worden de meeste artikelen geschreven door de redactieleden, maar we hopen van harte dat u ons daarbij helpt.

Heeft u iets te vertellen, een gebeurtenis of anekdote die zich afspeelde in Berkel?

Heeft u een bijzonder beroep gehad in Berkel?

Kent u mensen die iets weten te vertellen?


Heeft u iets voor Het Lint?
Schroom niet, de redactie hoort het graag van u en met uw hulp kunnen we er een leuk artikel voor Het Lint ver schrijven. Laat het de redactie weten:


De originele uitgaven van Het Lint :

De uitgaven van Het Lint van 2005 t/m 2014 zijn in te zien via onderstaande blauwe link.
De uitgaven 2011 (nrs 1 t/m 4) en 2012 (nrs 1 t/m 3) zijn door een computercrash verloren gegaan. 
De uitgaven vanaf 2014 worden vanaf nu regelmatig bijgevoegd.

Klik op : De originele uitgaven van Het LintAdvertentietarieven in het Lint

De mogelijkheden en tarieven kunt u opvragen bij de voorzitter. Zie tabblad Historische Vereniging.Een voorlopige inhoudsopgave van de uitgaven van Het Lint in de jaren 2005 - 2010 treft u HIER aan.