Geschiedenis


Gran Frutta bestaat al sinds 1988.

https://sites.google.com/site/huiskamerkoor/geschiedenis/100_1483-1%20-%20versie%202.jpgOf is het koor al in 1986 opgericht? Je zou het denken, want we hebben in juni 2006 maar vast ons 20-jarig jubileum gevierd.

In ieder geval, Gran Frutta is opgericht door Margiena van der Roest, Doortje Schroevers, Wilfred Reinhold en Ricardo Huisman. Samen vormden zij een kwartet. Lange tijd had het koortje geen officiële naam. Hoewel, Het Koortje van Doortje klonk natuurlijk wel goed, vond iedereen, behalve Doortje.

Gran Frutta was altijd al een beetje een eigenwijs koortje. Oefenen gebeurt bij de koorleden thuis. Optredens zijn er enkele keren per jaar. Tot de min of meer vaste locaties behoren en behoorden Ruigoord, Het 'Variété', Café De Ex, Theater Cameleon, Paradiso Korendagen, Korenfestival Monnickendam, het Max Euweplein, Open Huis Dorpskerk Abcoude.

Van de oprichters zit alleen Wilfred nog steeds in het koor. Koorleden komen en gaan, maar een hecht vriendengroepje is het altijd wel gebleven. Ook is Gran Frutta gegroeid. Lange tijd was het ongeveer een dubbelkwartet. Nu streven we naar drie personen per zangstem.

Ook dirigenten komen en gaan, al kan de tijd dat ze het uithouden bij Gran Frutta sterk verschillen. Die tijd variëert van één avond (we zijn een eigenwijs koor) tot ruim tien jaar. Het record staat op naam van Titia Harmenzon. Jeannine Caland is nu de dirigent. 
Comments