Welkom...

... op onze website.
 
Als 2 mensen met een hart voor ecologie besluiten te bouwen, dan kan dit niet anders dan resulteren in een laagenergie-houtskeletwoning waarin bijna uitsluitend ecologische bouwmaterialen worden gebruikt.
 
Het idee om een passiefhuis te zetten heeft even gespeeld, maar gezien de beperkingen van het budget en eveneens de beperkingen van ecologische materialen werd dit idee opgeborgen. Toch willen we een huis dat ook in de toekomst zijn waarde kan bewijzen en dit op alle vlakken.
 
De toekomst...
... van de wereld: ecologische materialen voor de opbouw van ons huis zodat de milieu-impact van een nieuwbouw toch beperkt blijft.
... van onze kinderen: een huis dat zowel in constructie als in technologie niet beperkt is tot onze generatie, maar nadien nog jaren kan gebruikt worden met beperkte investeringen.
... van onze gezondheid: beperkt gebruik van bouwvocht (kelder en verwerken gevelsteen), goed isoleren en gecontroleerd ventileren zouden een positieve invoed moeten hebben.
... van onze oude dag: zo lang mogelijk in ons huis blijven wonen, dus een doordacht ontwerp zodat we optimaal van onze woning kunnen genieten zonder al te veel aanpassingen.
... van ons budget: een stevige basis met oog voor kwaliteit, maar dat verder aangepast kan worden als het budgettair mogelijk is.