Houtkunst Ton Hannink
Kijk hier naar Ton's nieuwste creaties! 
Houtdraaien

Hout is een mooi en dankbaar materiaal voor het maken van sier- en gebruiksvoorwerpen. Veel houtsoorten zijn geschikt om met behulp van een draaibank te worden bewerkt. Naast het beheersen van de draaitechniek is daarbij kennis van de houteigenschappen erg belangrijk. 

Het droogproces is bijvoorbeeld een belangrijke basis voor een gaaf eindproduct. De juiste droogmethode maakt dat het voorwerp een lange levensduur heeft  zonder krimpscheuren.    

Op deze site worden verschillende werkstukken van Ton Hannink uit Hengelo getoond. Ton is gespecialiseerd in het maken van schalen uit verschillende houtsoorten in alle maten. De produkten kunnen geleverd worden in een mat-, glans of hoogglans uitvoering.

Hij heeft naast verschillende draaibanken ook een eigen droogkamer. Aangezien hij daardoor ook het droogproces in eigen hand heeft,  garandeert hij een langdurig gebruik van zijn producten.

Heeft u speciale wensen of zoekt u een voorwerp in een speciale houtsoort, schroom niet om contact met  Ton op te nemen. Wat hij niet heeft, kan hij maken.

Hiernaast vindt u diverse links naar zijn producten.

  
Esdoorn   Doorsnee 25 cm, Hoogte 7 cm 

        
      UNIEK!!  
Bloemenvaasje 18 cm hoog       Goudenregen onderzetters
  

Ton in actie! 


 Mail voor vragen en bestellingen naar houtkunst@gmail.com
website tracker