Potilasyhteisö‎ > ‎

Suomen Horton-yhdistys

Jos haluat mukaan Horton yhdistystoimintaan, Ota yhteyttä.

Suomalainen potilasyhteisö on omalta osaltaan ollut mukana kansalaistiedettä tekemässä ja valtaosa yhteisön ryhmissä jaetusta tiedosta on ollut potilaiden omakohtaista kokemustietoa. Ryhmissä on myös annettu ja saatu hyvin ratkaisukeskeistä vertaistukea, joka on perinteisessä mielessä potilasryhmässä ehkä erikoistakin.

Hortonin oireyhtymän parissa tämä on ollut välttämätöntä, koska minkäänlaista (suomenkielistä) virallista tietoa valtaosasta hoitomenetelmiä ja esimerkiksi sairauden saamisesta omatoimisesti hallintaan ei ole olemassa, edelleenkään.

Suomalainen Horton potilaiden potilasyhdistys luultavasti tulee pohjautumaan vahvasti kokemustietoon ja ratkaisukeskeiseen vertaistukeen koska nämä tarjoavat todellisia ratkaisuja Hortonin oireyhtymän saamisessa hallintaan jokaisen potilaan kohdalla.

Hortonin syndrooman hoitamisessa tarvitsemme aivan uudenlaista viisautta. Se onnistuu yhteistyöllä, kun potilasyhdistys toimii aktiivisesti hoitotahojen kanssa. Virallinen tutkittu tieto ja potilaiden kokemustieto yhdistämällä tullaan saamaan parempia hoitotuloksia nopealla aikataululla. Tällainen lähestymistapa on maailmanlaajuusestikin uutta.

Comments