Hovedside‎ > ‎Arkiv‎ > ‎Nyheter‎ > ‎

Open Week La Rochelle 2014

lagt inn 23. jul. 2014, 11:45 av Horten SF
Nora og Lars Johan var de eneste norske som deltok i årets OpenWeek i La Rochelle, Frankrike. Det ble en flott generalprøve før VM som starter 20. juli.

Open Week er en åpen regatta som finner sted i forkant av VM og fungerer som en siste mulighet for å kvalifisere seg til VM dersom man ikke har klart å kvalifisere seg på nasjonal kvote hjemme. Både Nora og Lars Johan var forhåndskvalifisert til VM, men begge synes OW er en nyttig trening før mesterskapet starter. Det har var veldig lite vind de 4 dagene regattaen varte, men det ble seiling hver dag. To dager ble det startet etter kl 16.00. Siste dagen blåste det mer enn de andre dagene, men forholdene var ekstremt uforutsigbare og forskjellige på banen. En periode i siste race blåste det 10 m/s på venstre kanten mens det blåste 5 m/s i midten. Lars Johan synes det har vært veldig nyttig å utforske forholdene her, men konklusjonen har vel blitt at forholdene, og spesielt vinden, er ganske uforutsigbare. Det er stor forskjell på høyvann og lavvann, men dette ser ikke ut til å gi strøm som påvirker forholdene nevneverdig.

Resultatmessig gikk det ganske bra tatt i betraktning lite vind og vanskelige forhold. Lars Johan vant 2 av 8 regattaer og  ble til slutt nummer 9 overall og nummer 6 av guttene. Nora ble nummer 29. overall og nummer 9 av jentene. Det var 129 seilere med i Open Week fra syv nasjoner.

2014-07-17_OpenWeek_LaRochelle


Comments