Hovedside‎ > ‎Arkiv‎ > ‎Nyheter‎ > ‎

NC1 og 2 i Moss og på Askøy/Ran

lagt inn 29. mai 2014, 14:03 av Horten SF

Siste helgen i april gikk årets første Norges cup av stabelen i Moss. I optimistklassen deltok Ask, Mathias og Vetle i sin første Norges cup i A-klassen. Det var en ny erfaring å starte mot 90 topp trente optimister i en og samme start. I tillegg til et stort felt var det lite og skiftende vinder hele helgen. Det var nok en litt tøff opplevelse for gutta, men de klarte seg likevel relativt bra i debuten. Ask fikk serien DNE, 75, 51, 61 og 57 som tellende resultater, Vetle telte serien 68, 67, 69, 61 og 95 og Mathias seilte inn til 88, DNE, 79, 70 og 89. Dette ga gutta henholdsvis plassene 80, 86 og 93 av 96 startende.
Lars Johan seilte godt i Moss, men han begynner å bli litt i tyngste laget for E-jolla, og hadde ikke så mye fart å stille opp med i de lette vindene mot lettere seilere i feltet. For Lars Johan ble det en 6. plass sammenlagt med serien 5, 5, 3, 6 og 8. Nora slet med sykdom i kroppen, men klarte seg bra men ble sliten til tross for lite vind. Hun fikk en 13 plass sammenlagt med serien 11, 6, 11, 13 og 10.

9. og 10. mai gikk turen til Askøy utenfor Bergen for å delta på andre NC for sesongen. Nora var eneste deltaker i E-jolleklassen fra Horten siden Lars Johan var uttatt til EM i Finnjolle. Trekløveret Ask, Vetle og Mathias startet i optimistklassen. Til tross for at vi var i Bergen var det strålende sol og lite vind hele helgen. Optimistene ble sendt på vannet lørdagen og lå og ventet lenge på vind før det skjedde noe. E-jollene tok ventetiden på land, og gikk ut i to tiden da vinden kom. Søndagen var det litt mer vind på banen og arrangørene fikk avholdt 3 race for optimistene og 4 race for E-jollene.

Nora hadde sin beste NorgesCup i Europajolle så langt på Askøy. Nora startet med en 10. plass lørdag som ble strøket og fikk serien 6, 3, 3, 1 og 5 som tellende. Dette resulterte i en 4. plass sammenlagt. Hun ble bare slått av Kristoffer, Håvard A, og Henrik A. som hun hadde flere tette dueller med på søndagen. Flere av dem vant hun som vi ser på resultatlisten.
Vetle ble beste optimist med 69. plass. Han hadde serien 39, 79, 69 og 56 som tellende. Dette var en fin forbedring fra første helgen. Ask endte på 78. plass med serien 82, 67, 72 og 72. Mathias kom på plassen bak - 79. plass - med serien 81, 69, 74 og 75. Gutta presterte bedre en første helgen nå når de viste hva som ventet dem. Nå ser vi med forventning frem til NC3 i Arendal og håper det blir mer vind der slik at gutta får vist seg enda mer fram.

Det var et godt arrangement på vestlandet - vinden kan man som kjent ikke gjøre noe med. Askøy seilforening var base for E-joller og Lasere, mens Ran seilforening var base for optimistene og Zoom8. På Askøy har de et splitter nytt seilsport senter hvor vi kunne overnatte i naust. For Nora var det jo veldig deilig å våkne på brygga og bare tusle ut i jolla. Hortens optimistene overnattet også på Askøy, men de måtte 20 min i RiB for å komme til Ran og båtene sine. Til tross for dette ble det en fin Vestlandsopplevelse. For de som ønsket det kunne man bestille mat som ble servert på seilforeningen. Men det var ikke nødvendig for hvis man ønsket å lage mat selv hadde naustene flott kjøkken. Dette var et flott anlegg som vi virkelig kan ønske oss i Horten.


Comments