Hovedside‎ > ‎Arkiv‎ > ‎Nyheter‎ > ‎

Lars Johan 5 i Jr VM i Finnjolle

lagt inn 30. jun. 2015, 13:18 av Horten SF   [ oppdatert 30. jun. 2015, 13:20 ]

Lars Johan runder første kryssmerke først i første seilas

Årets Junior-VM i Finnjolle finner sted i solfylte Valencia der fremtidens stjerner i Finnjolle har samlet seg til dyst. Det er 17 gang det arrangers Junior VM i Finnjolle kalt Jorg Bruder Silver Cup. 30 seilere fra 14 nasjoner og tre kontinenter vil konkurrere i mesterskapet, som blir arrangert av Real Club Nautico Valencia.

Fjorårets vinner Anders Pedersen (NOR) er for gammel og den eneste andre seileren som har vunnet tittelen før er Arkadiy Kistanov (RUS). Han er en av de største favorittene til å ta tittelen i år. Han vant sist i 2011 og var svært nær å ta seieren fra Pedersen i fjor. Nylig vant han også Junior EM i Split, Kroatia og er definitivt en seiler å se opp for. 

Stig Steinfurth (DEN) er en annen favoritt. Han er nest best på verdensranking og ble nylig nr 2 i Kieler-Woche og best av juniorene der. Nest beste junior i Kiel var Simon Gorgels (GER) på 6 plass, mens Lars Johan Brodtkorb (NOR) og Max Kohlhoff (GER) vant begge hvert sitt løp og ble henholdsvis 7 og 8 sammenlagt der. Andre utøvere å se opp for er Nenad Bugarin (CRO) og Mikolaj Lahn (POL) som fikk henholdsvis bronse og fjerdeplass i fjor.

Den beste seileren på verdensrankingen er Ondrej Teply (CZE) og han har startet årets Jr VM i Finnjolle på best mulig måte ved å vinne begge løpene på åpningsdagen. Stig Steinfurth (DEN) er på andre plass (6p) mens Andre Højen Christiansen (DEN) er på tredje (12p).  Lars Johan Brodtkorb er beste og eneste norske  båt på 5 plass (13p).

Det er fortsatt svært varme forhold her nede med 30 grader i skyggen. I dag  startet vinden på 9 knop i det første løpet og steg til rundt 12-13 knop i det andre løpet, før det løyet litt på siste lens.  

Lars Johan fikk en god start og seilte ut på venstre siden. Det var tidlig klart at dette var den favoriserte siden, noe som gav en klar 10sek ledelse foran Teply og Steinfurth på første kryssmerke.  Nenad Bugarin (CRO) tok voldsomt innpå tetgruppen på lensen, men Lars Johan holdt fortsatt ledelsen ved gaten. På andre kryss økte han ledelsen noe igjen, men på 2 kryssmerke jibbet han vekk fra forfølgerne for å ta venstresiden på den siste lensen. Da fant Teply og Bugarin mer vind på høyre side og smatt forbi til første og andre plass i mål.

Vinden tok seg noe opp for andre seilas med venstresiden favorisert igjen. Lars Johan fikk en veldig dårlig start selvom han kom ut på riktig side. Konkurrentene rundt ham tok vinden hans og han ble helt overseilt. Til gjengjeld ble alle de 6 nærmeste båtene rundt ham tatt for tyvstart da de kom i mål.

Oscar flagget ble heist ved første kryssmerke for å tillate fri pumping på lensen. Steinfurth rundet først fra venstre med Fabian Pic (FRA) på andre og Facundo Olezzo (ARG) på tredje. Teply rundet på fjerde og tok snart ledelsen og holdt den inn til mål. Steinfurth rundet på fjerde, men siden Pic og Bugarin fikk OCS, fikk han en andreplass.  Lars Johan rundet første kryss som 18 og kom i mål som nr 16.
Højen Christiansen som kom i mål som nr 9, dro i likhet med Lars Johan nytte av de 6 båtene som fikk OCS og fikk henholdsvis 3 og 10 plass som tellende i denne seilasen.

En av favorittene her, og en tidligere mester, Arkadiy Kistanov (RUS) fikk en vanskelig første dag ved å runde førstekryss mellom 15 og 20  i begge løpene, for deretter å seile seg opp til sjetteplass i begge løpene. 

Regattaen fortsetter frem til søndag.
Totalt er det planlagt 11 seilaser før det kåres en vinner.

Resultatet sammenlagt etter to løp: 

1 CZE 5 Ondrej Teply 2
2 DEN 31. Stig Steinfurth 6
3 DEN 24. Andre Højen Christiansen 12
4 RUS 6 Arkadiy Kistanov 12
5 NOR 9 Lars Johan Brodtkorb 13
6 ARG 48 Facundo Olezza 13
7 GER 595 Simon Gorgels 14
8 GBR 96 Hector Simpson 21
9 USA 91 Luke Muller 23
10 RUS 7 Anatoly Korshikov 24

2015-06-30_Jr_VM_Finnjolle


Comments