Hovedside‎ > ‎Arkiv‎ > ‎Nyheter‎ > ‎

Gull i lagseiling under VM for Europajoller

lagt inn 23. jul. 2014, 12:05 av Horten SF
Nora og Lars Johan Brodtkorb, Håvard Aker (Tønsberg) og Henrik Andersen (Nesodden) klarte i år å vinne lagseilingen i VM på suverent vis. Som eneste lag vant de alle sine matcher og var ubeseirede når alle lagene måtte flykte på land pga en storm med lyn og torden. Heldigvis var de ferdige med en full runde for alle lag så resultatene ble stående som tellende.

Åtte lag fra syv nasjoner var påmeldt - DEN, SWE, NOR, ESP, GER, FRA1, FRA2 OG BEL. Norge var før start ranket som tredje beste lag etter Sverige og Danmark. Rankingen utarbeides ut fra seilernes resultater i det individuelle VM fra året før.
Etter en lagbriefing gikk seilerne fra Norge på vannet kl 12.30 klare til dyst. Norge møtte Spania i sin første match. De norske seilerne hadde god kontroll på spanjolene helt fra start og spanjolene kom aldri helt tilbake. De siste to leg'ene ledet Norge med plassene 1, 2, 3 og dette holdt til mål. Lars Johan kontrollerte baktroppen og gikk i mål som nummer 8. Andre match var mot Danmark som var regjerende mestere. Dette ble en tettere match selv om Norge hadde rimelig god kontroll det meste av veien. På lenselegen hadde Norge 1, 3, 4, 5, mens Kristine fra Danmark lå 2 før hun plutselig kullseilte. Hun virket svært overrasket over dette selv og klarte aldri å komme seg opp i feltet igjen. Norge vant med plassene 1, 2, 3 og 7.

Lagseilingen fungerte slik at man startet i rekkefølge etter hvor man var ranket. Hvis du vant en match klatrer du oppover på listen og tapte du en match gikk du nedover på listen. Norge seilte seg opp på toppen etter sin første seier og ble der oppe siden de fortsatte å vinne.

Tredje matchen møtte Norge Frankrike sitt førstelag. Håvard og Henrik hadde god start i denne matchen mens Lars Johan tjuvstartet og valgte å gå tilbake for å fri seg. Dersom du ikke går tilbake får du i mål den plasseringen du går i mål på pluss 10. Derfor lønner det seg uansett å fri seg for så å prøve å komme inn i matchen igjen ellers taper laget ditt uansett. Nora var på vei tilbake men snudde da flagget gikk ned, så da var vi to etter. Norge hadde i alle sine matcher et veldig godt samarbeid til tross for at de ikke har seilt så mye sammen før. Dette samarbeidet gjorde at de vant mot Frankrike med siffrene 2, 3, 4 og 5. I sin fjerde match møtte Norge igjen Spania som hadde klatret oppover på listen etter å ha vunnet over Belgia og Danmark. Denne gangen ble det litt mer spennende fordi nå kjente lagene hverandre litt bedre. Men Norge kontrollerte inn og vant igjen med målsifrene 1, 2, 6 og 8

Mens de siste matchene pågikk kom det et tordenvær inn over området og siden alle lagene hadde seilt 4 matcher hver og man kunne kåre en vinner, valgte arrangørene å sende seilerne på land. Det var sol og 4-6 m/s helt til uværet kom med mange tette matcher som ble fulgt med stor interesse både fra land og fra følgebåter på vannet. Lars Johan, Håvard, Henrik og Nora vant som eneste lag alle sine race i årets lagseiling under VM. Norge tok dermed gull foran Sverige på sølvplass og Spania på bronseplass. Jon Aksel Mortensen var trener og Lars Johan kaptein for det Norske laget. Premieutdelingen for Nationscup finner sted under seilermiddagen på tirsdag under VM.

2014-07-18_VM_lagseilingEuropa


Comments