Persberichten‎ > ‎

ABRI vernieuwd

Geplaatst 4 feb. 2019 12:19 door Hooge Nesse   [ 4 feb. 2019 12:40 bijgewerkt ]
Er was eens een ABRI bij het voetveer aan de Oude Maas…….

Enige maanden terug kreeg de Stichting Hooge Nesse/ Veerplaat de melding van de groenvrijwilligers van leerwerkbedrijf Zwijndrecht Werkt dat de ABRI bij het voetveer nabij het ARA-hotel ernstig begon door te roesten en door hen als onveilig werd beoordeeld en was afgezet met een rood/wit lint.

Deze melding is doorgezet naar de gemeente Zwijndrecht, Staatsbosbeheer en Natuur en Recreatieschap IJsselmonde omdat het onduidelijk was wie eigenaar/beheerder was van deze ABRI. Het NRIJ is namelijk eigenaar van de grond, maar het beheer en onderhoud van de groenvoorzieningen liggen bij Staatsbosbeheer maar het beheer van de oude schuilgelegenheid was niet duidelijk belegd, waardoor niemand ernaar omkeek. De gemeente heeft uiteindelijk de handschoen opgepakt en de onveilige ABRI laten afvoeren.

Daarna hebben de partijen die belang hebben bij een ABRI de koppen bij elkaar gestoken en heeft de gemeente Zwijndrecht besloten om een tweede hands ABRI her te gebruiken en te laten onderhouden door stichting Hooge Nesse/ Veerplaat en de groenvrijwilligers van leerwerkbedrijf Zwijndrecht werkt.

Wethouder Jacqueline van Dongen is trots op hoe de gemeente haar verantwoordelijkheid heeft genomen voor de gebruikers van het voetveer, er een ABRI wordt hergebruikt én dat voor het onderhoud wordt samengewerkt met Zwijndrecht Werkt.

 

Comments