Home‎ > ‎Nederlands‎ > ‎

Mountainbiking

Mountainbiking in de "Müllerthal" regio (welke een onderdeel is van het Duits-Luxemburgs Natuurpark) is een belevenis die iedere gepassioneerde mountainbiker minimaal één keer in zijn leven zou moeten meemaken. De prachtige omgeving (slechts 350 km vanaf Utrecht gelegen) is uitermate geschikt voor mountainbikers van iedere pluimage, zowel beginners als gevorderden kunnen zich hier prima uitleven! Vanaf 2011 zijn er 4 permanente routes uitgepijld, informatie hierover treft u hier aan. Om de mooiste routes niet zelf te hoeven opzoeken is er de mogelijkheid met een gids door deze omgeving te toeren! Startpunt hiervoor kan Bungalowpark Hondsbierg in Dillingen zijn.
Het Bungalowpark Hondsbierg is zodanig in deze regio gelegen dat ook de Duitse kant van het Duits-Luxemburgs Natuurpark binnen handbereik ligt. Hierdoor is er een grote afwisseling mogelijk van toertochten, afgestemd op de samenstelling en wensen van de groep. Er zijn korte tochten mogelijk met relatief eenvoudige tracks, tot inspannende dagtochten van 80 km (of meer) met meerdere 'knakkige' klims, wonderschone single-trails en prachtige afdalingen. Asfalt passages zult u heel weinig tegenkomen. Eventueel kunt u mountainbikes huren. 


Wij kunnen u de volgende mogelijkheden aanbieden
  • Mountainbiketouren onder begeleiding van een gids, minimaal 2 uur à € 50,00 daarna € 15,00 per uur, maximaal 8 personen.
  • Verhuur mountainbikes (per dag / per stuk) € 17,50

Voor extra informatie of om te reserveren volstaat het een e-mail te sturen naar info@hondsbierg.com waarin u uw naam, adres en telefoonnummer aangeeft, alsmede de periode wanneer u wilt komen en het aantal personen dat meekomt. Ook kunt u bellen naar 00 352 836 349.Gedurende de maanden juli en augustus worden elke dinsdag en donderdag vanaf Bungalowpark Hondsbierg mountainbike toeren gereden met gids. De tijdsduur per tour is ongeveer 2 ½ uur. 

Deze toeren zijn vooral voor beginners geschikt en gaan over eenvoudig berijdbare bospaden. 
Een redelijke lichamelijke conditie is wel noodzakelijk. 

Huur MTB ter plaatse mogelijk, max. 8 deelnemers per toer, voorinschrijving gewenst. 

Meer informatie over deze toeren treft u hier aan: MTB zomertoer in het Müllerthal

Gaarne wijzen wij u nog op de Randonnée Müllerthal een door lokale mountainbikers, "Coolbikers Befort", (samen met de lokale turn/sport vereniging) georganiseerde mountainbike tourtocht, welke jaarlijks in het 2e weekend van oktober plaatsvindt met start en finish in Beaufort, 4 km vanaf Bungalowpark Hondsbierg!

Een overzicht van alle mountainbike routes in heel Luxemburg treft u hier aan.