Bungalowpark Hondsbierg te Dillingen

Bungalowpark Hondsbierg is gelegen aan de rand van Dillingen, 400 meter vanaf de rivier de Sûre in het Groothertogdom Luxemburg, op 11 kilometer ten noordwesten van Echternach. Het ligt in het Duits-Luxemburgs Natuurpark waarvan onder andere het bekende Müllerthal een onderdeel is. Deze omgeving, ook wel het Luxemburg's Klein Zwitserland genoemd, kenmerkt zich als een uitgesproken bosrijk wandelgebied  met goed begaanbare en aangegeven wandelpaden langs rotspartijen, rivieren en vergezichten. Ook is deze omgeving zeer geschikt voor toerfietsers, racefietsers en mountain-bikers, alsmede voor geocaching.

Dillingen ligt zeer centraal in deze omgeving en is derhalve een zeer goed uitgangspunt voor dagtochten naar (oudheidkundige) bezienswaardigheden en musea zoals bijvoorbeeld in Echternach, Vianden, de stad Luxemburg, de Moeselvalei en Trier.

In de gemeente Beaufort (waarvan Dillingen deel uitmaakt) bevinden zich onder andere een openlucht zwembad, een ruïne van een Château uit de middeleeuwen, een manege, circa 60 kilometer gemarkeerde wandelroutes, een mountainbike parcours, diverse restaurants en winkels. In de Sûre is er de mogelijkheid te kanoën (verhuur in Dillingen) en te vissen (vergunning verkrijgbaar in Beaufort).

Het Bungalowpark Hondsbierg is een klein familiair park en is terrasvormig aangelegd. De vrijstaande houten châlets zijn eenvoudig van inrichting. Ze bevatten een woonkamer met open keuken, een badkamer (douche, wastafel, toilet) drie slaapkamers waarvan één met een (smal) tweepersoonsbed, één met twee éénpersoonsbedden en één met een stapelbed. De châlets zijn ingericht voor 6 volwassen personen maar de ideale bezetting is echter met 4 of 5 personen. Elk châlet heeft een eigen tuin waarvan gebruik gemaakt kan worden. De verwarming c.q. warmwatervoorziening geschiedt d.m.v. een gaskachel en geiser. Bedlinnen, keukenlinnen en handdoeken dienen zelf te worden meegenomen. Het is niet toegestaan te roken in de huisjes. Klik hier voor een inventarislijst. Op het park is een speelplaats voor kinderen en een jeu-de-boules baan, alsmede een gratis WiFi hotspot voor de gasten. De parkeerplaats voor de auto's bevindt zich bij de ingang. Het park is echter ook per openbaar vervoer goed bereikbaar. Er kunnen mountain-bikes en toerfietsen gehuurd worden. Tevens is een brood-service aanwezig. Restaurants (op loopafstand) zijn in Dillingen. Prijzen en beschikbaarheid / Algemene voorwaardenEen van de bungalows is toegankelijk en aangepast voor rolstoelgebruikers: beschrijving. Info voor gehandicapten over Luxemburg is te verkrijgen bij info-handicap luxembourg


Meer informatie over bezienswaardigheden en de omgeving etc. treft u aan onder de links.  
Ook kunt u de weblog lezen, met verschillende tips over evenementen en gebeurtenissen die in de omgeving van het Müllerthal plaatsvinden.