Hondenschoenenblog

Een blog over hondenschoenen? Ja, maar eigenlijk meer over de klanten (honden) en hun baasjes en over mijzelf en mijn bedrijf, mijn eigen honden en alles wat maar met hondenschoenen te maken zou kunnen hebben.


De prijs van hondenschoenen (zomaar een korte overdenking en een vacature?)

Geplaatst 13 nov. 2015 05:00 door Hanneke Bonekamp   [ 13 nov. 2015 05:03 bijgewerkt ]

Ik verkoop en maak hondenschoenen, dat mag uit deze site duidelijk worden/zijn. Ik doe dit graag, help met plezier een klant (hond) aan een paar stoere stappers, die hem of haar een beetje verlichting brengen of die een probleem helpen oplossen.

De hond komt zelden alleen, stuurt zelf geen e-mail en heeft doorgaans ook mijn telefoonnummer niet. Baasje neemt meestal contact met mij op.

Als dat gebeurt, dan bespreken we de problemen waar de schoenen voor zijn, de eisen waar de schoenen aan moeten voldoen en de prijs die het zal gaan kosten.

Vaak begint men met het laatste, het mag niet te duur zijn want we hebben al zoveel uitgegeven bij de dierenarts en aan schoentjes uit de winkel die na 1 enkele wandeling alweer kapot blijken te zijn.

Een schoen zoals op de foto waarschijnlijk. Prima als je hem alleen maar heel tijdelijk nodig hebt om een wondje of verbandje te beschermen tegen vuil buiten. Niet geschikt voor honden die slepen met hun voeten of die gedurende langere tijd een verbandje om de voet moeten hebben.

Ik probeer dan niet vervelend te reageren, van de dierenarts heb ik geen percentage gehad en daar zijn ze toch ook niet gaan klagen over de rekening en die schoentjes in de winkel heb ik hun ook niet door de strot geduwd. Dit schiet op zo'n moment weleens door mijn hoofd, mij gelijk realiserend dat ook dat niet echt fair is e verder blijf ik beleefd en vriendelijk want dat heb ik zo geleerd en met vervelend doen is de hond ook niet geholpen en daar gaat het tenslotte toch om. Bovendien wil ik de klant echt graag helpen en snap ik het ook allemaal wel.

Tijdens een gesprek met de baas probeer ik er achter te komen waarvoor de schoenen bedoeld zijn en wat hij / zij er van verwacht. De schoenen zijn over het algemeen om een medisch  probleem te verhelpen, verzachten of voorkomen, dat is duidelijk. De eisen, dat is een heel ander verhaal. 

Men stelt nogal wat eisen aan de hondenschoenen:
 • Goed zitten en niet uitvallen; heel terechte eis
 • Lang aan kunnen; houdt in dat ze de voet laten ademen
 • Waterdicht; oei en dat in combinatie met ademen
 • Soepel
 • Gemakkelijk aan kunnen
 • Antislip
 • Voor binnen en voor buiten
 • Liefst een zachte binnenzool
 • Geen harde buitenzool, dat zou de vloer kunnen beschadigen
 • Anti-allergie materialen, bij voorkeur getest; hebben andere klanten hier last van gehad
 • Niet duur; men bedoeld dan eigenlijk liever niet duurder dan een euro of 20, men heeft al zoveel geld aan de dierenarts uitgegeven
 • Moeten slijtvast zijn; eigenlijk gewoon de rest van het hondenleven meegaan
 • Natuurlijk op maat gemaakt en in 1 keer goed passend
 • De hond moet er direct op kunnen lopen; soms hebben ze even tijd nodig om te wennen
 • Graag gister klaar of anders zeker binnen een paar dagen in huis; ik heb gelukkig geen andere klanten met gelijksoortige eisen
Zoiets dus:
(bron van de afb.: http://www.tutorialchip.com/photoshop/photo-manipulation-tutorials-in-photoshop/)


Als iemand een ontwerp heeft voor schoenen die aan al deze eisen voldoen, dan mag je solliciteren, ik heb een leuke baan voor je. En je hoeft niet eens 16 jaar te zijn, niet de universiteit af te hebben, geen 10 jaar ervaring, een rijbewijs is altijd handig, auto ook en kennis van 20 andere dingen is ook altijd meegenomen, maar niet noodzakelijk.

WE KUNNEN SAMEN HEEEEEEEEL RIJK WORDEN :)

Ach, zoals ik al zei, uiteindelijk snap ik het wel, je wil allemaal het beste voor je hond alleen werkt de portemonnee lang niet altijd mee en lieve klanten, ik houd desondanks toch wel van jullie

1-1 of 1