Honden Wormen

Honden Wormen,  Zo Verwijdert u Hondenwormen.

Spoelwormen:

Deze wormen leven in de dunne darmen van de hond en je ziet ze niet mee komen met de ontlasting van de hond.  Deze wormen leggen zowat 20000 eitjes per dag deze eitjes worden wel met de ontlasting mee naar buiten getransporteerd. Of toch het grootste deel.

Jonge puppies kunnen al besmet worden via de moedermelk wanneer hun moeder spoelwormen heeft. Bij jonge puppies kunnen spoelwormen ernstige diarree veroorzaken en darmobstructies  deze kunnen dan levensbedreigend worden voor het jonge dier.


Volwassen honden hebben meestal maar weinig last van de spoelworm. Het kan wel je huisdier verzwakken omdat deze spoelwormen zich natuurlijk voeden met een deel van het voedsel dat je hond nodig heeft. Honden die veel vermageren en toch veel eten verdienen hier je aandacht.

Ook de mens kan besmet raken met de spoelworm voor volwassen mensen kan dit normaal geen probleem vormen. Maar kinderen kunnen wil ernstig ziek worden. Vooral de larven kunnen ernstige schade aanrichten bij kinderen.

Lintwormen

De hondenlintworm kan bij honden ernstig jeuk veroorzaken rond de anus. Bij ernstige besmettingen kan de hond helemaal verzwakken en sterk vermageren terwijl hij toch veel eet.

Voor de mens is vooral een vossenlintworm er gevaarlijk. De eitjes kunnen door de mens opgenomen worden en deze kunnen dan cysten vormen in de inwendige organen zoals lever, longen, hersenen dit kan leiden tot de dood.

Raak daarom nooit een vos aan, wanneer je een dode vos ziet zorg dan dat je hond er niet gaat aan ruiken, houd hem van het kadaver weg.

Uw hond kan altijd besmet worden met de eitjes van de wormen. Vooral wanneer je veel met je hond op stap gaat waar andere honden zijn of andere honden geweest zijn. Dit kan door te wandelen of door naar de hondenschool te gaan. Overal waar je hond in aanraking komt met andere mogelijke dragers van de wormen.

Hoe los je het op:

Hondenwormen zouden normaal geen probleem mogen zijn wanneer je merkt dat je hond wormen heeft of je een vermoeden hebt dat het dier met wormen zit. Ga dan gewoon naar de apotheek en vraag naar een middel tegen hondenwormen. Er zijn zeer goede en effectieve middelen  te koop bij elke apotheek.

Het is echter aangewezen om elk jaar je hond gewoon te ontwormen. En dit preventief, de honden verdragen de ontworm middelen meestal zeer goed. Ze hebben er eigenlijk geen last van. Trouwens voor veel hondenscholen, hondenhotels en andere plaatsen is het gewoon een verplichting dat je hond jaarlijks moet ontwormt worden. En dit om preventief besmetting te voorkomen. Beter voorkomen dan genezen.

Honden Wormen
Hondenworm

 
Tekst: Honden Wormen
Ga Naar onze WebShop

Comments