HondenRassen‎ > ‎

Boxer

Boxer puppy fawn portrai

 

Boxer of boxerhond behoort tot de groep van de dogachtigen

De boxer stamt af van de Brabantse Bullenbijter.

Het fokken van de boxer als ras is begonnen rond 1890. Het doel was om een sterke hond te kweken maar toch nog snel en elegant. Met de huidig boxerhond is dit goed te merken. Buiten de fysieke kenmerken wordt er ook veel gekeken naar het karakter bij de kweek.

YouTube-video


De boxer hond is een heel speelse en verdraagzame hond. Hij is altijd wel klaar om te gaan wandelen en het liefst spelen ze de hele dag. Ze zijn uiterst kindvriendelijk. Het is meestal een grote knuffelbeer maar vergis u niet. De boxer is één van de sterkste honden die er zijn en ze zijn overladen met een enorm verdedigingstalent. De boxer scoort zeer hoog op pakwerk. Het is  wat men noemt een ondervoorbijter omdat de onderste tanden voor de bovenste tanden staan en zijn kaken zijn ijzersterk. Komt daarbij nog eens zijn temperament en je hebt de ideale waakhond die heel het gezin beschermt.

Bokser 786LM

De boxerhond is meestal een hele stille hond. Je hoort hem maar zelden blaffen, maar als je hem hoort blaffen dan moet je zeker gaan kijk, meestal is er iets aan de hand.  Het is een heel sociaal dier en is liefst onder de mensen. Hij maakt graag deel uit van het gezin.

Boxers zijn sportieve honden. En een sportieve hond en vraagt dan ook naar een sportief baasje die hem meeneemt op lange wandelingen en elke dag wat met hem speelt. Balspelen of wat trekspelletjes met de apport daar kan deze hond zich uren mee bezighouden. Zelfs op latere leeftijd blijf deze hond speels en vrolijk. Boxers worden weleens  Clowns genoemd.

Boxers zijn honden die goed af te richten zijn, mits je rekening houdt met hun eigenzinnig karakter. Een consequente opvoeding is zeker noodzakelijk. Overdreven strengheid wordt door de boxer meestal afgestraft, dan wordt hij weerbarstig. Het is daarom aan te raden om tijdens de training van boxers regelmatig even een pauze in te lassen om te spelen. Voor de boxer moet alles leuk blijven.

Het zijn dikwijls nogal dominante honden tegenover andere honden. Fier en met de borst vooruit gaan ze geen enkele confrontatie met een andere hond uit te weg. Veel boxers zijn vechtjassen maar al te graag een robbertje vechten met een andere hond. Dit kan vaak gewoon om rangorde gaan en daar is niet mis mee.

Het is zeker aan te raden om van bij het begin al naar de puppyschool te gaan met de boxerpuppy. Zodat deze van op zeer jonge leeftijd leert om gaan met andere honden. Wanneer je van bij het begin consequent bent en elke dag met je hond een beetje traint dan zal het een plezier zijn om met je hond te gaan wandelen.

De schofthoogte van de boxer is bij Reuen  57-63 centimeter en bij teven 53-59 centimeter

Het gewicht van een boxer is bij reuen 30-34 kilogram en bij teven  28-tot 32 kilogram.

Vooral bij het ouder worden kunnen deze honden nogal vaak verzwaren.

Vaak voorkomende problemen bij boxers is dat ze vaak gaan kwijlen. Ook problemen met de vacht, en tumoren vaak goedaardig komen regelmatig bij deze rashond voor.Als het op kindvriendelijkheid aankomt dan is de boxer de primus van de klas. Boxers zullen de kinderen altijd beschermen. Er zijn verhalen genoeg van boxers die de kinderen van de openhaard wegduwen wanneer ze de dicht bij het vuur gaan. Of van boxers die tussen het kind en de trap gaan staan zodat het kind niet van de trap kan vallen. De Boxer is een kindvriendelijke hond.

Boxers rusten uit na een stoeipartij in de weide.(foto)

Een van de meeste voorkomend opmerkingen die ik hoor over de boxer is. Mijn Boxer Luistert niet. Of mijn boxer trekt aan de lijn.  Een boxer is een heel eigenwijze hond, zeer slim. Maar helaas gebruikt de boxer liever zijn verstand om leukere dingen te doen dan te luisteren. Het is daarom aan te raden om met je boxer naar de hondenschool te gaan. Het is zeker mogelijk om met de boxer te gaan wandelen zonder dat deze aan de lijn trekt. Ik heb zelf twee boxers en die lopen keurig naast mij aan de voet. Zonder problemen.

Boxer puppy kiezen.

Je gaat een boxer puppy kopen? Let dan even op welke puppy je uit het nest kiest.

Je moet weten de boxer puppy, hoe schattig hij er nu uitziet later een grote boxer zal worden. Die er dan nog altijd schattig zal uitzien maar wel kracht voor vijf honden zal hebben.

Een boxer is nogal een actieve hond en soms ook een echte wildebras. Hoewel deze hond zeer slim is zal het wel wat geduld kosten om hem goed op te voeden. De boxer is een goede werkhond en hij zal graag met jou werken. Maar het is ook een grote speelvogel, die natuurlijk liever nog speelt dan werkt.

Let daarom op, dat je niet de meest actieve of zenuwachtige boxer puppy kiest uit het nest. Neem ook niet de meest rustige puppy maar kies voor de middenmoot.

Wanneer je een te actieve en zenuwachtige boxer kiest kan het zijn dat je het moeilijk krijgt om deze hond later onder controle te houden. Kies daarom voor een rustiger puppy.

Zorg er ook voor dat wanneer je de boxer puppy in huis haalt dat je de hond niet te veel zenuwachtig maakt. Let vooral met kinderen op dat ze de boxer puppy regelmatig met rust moeten laten zodat deze niet hyperactief wordt. Wanneer je boxer hyperactief wordt zal je het nog moeilijk hebben om deze achteraf onder controle te krijgen.

Rj boxer

Ga met een boxer puppy zeker de eerste maanden of eerste jaar naar de hondenschool. De boxer zal dit graag doen en jij zal er de vruchten van plukken.

Meer informatie over Boxers

 

Ga Naar onze WebShop

Krijg hier gratis het " Zo Blijf Je Jouw Hond de Baas" rapport.

Tekst: Boxer

Subpagina''s (2): Boxer Foto's Boxer Video's
Comments