HondenAsiel

Hondenasiel

Hondenasiel of Hondenopvangcentrum.

     In een hondenasiel worden dakloze honden opgevangen. Honden die door hun baasje weg gedaan worden door allerlei redenen. Of straathonden en verdwaalde honden die door de politie opgepakt worden en zo in het Hondenasiel terecht komen. In het Honden asiel worden deze dieren dan nagekeken of ze geen ziekten hebben en krijgen ze als nodig ook inentingen.

      Honden blijven er maar een beperkte tijd in de hoop dat ze een ander baasje vinden en herplaatst kunnen worden. Sommige honden worden financieel geadopteerd en blijven dan in het honden asiel zitten terwijl diegene die de hond geadopteerd heeft de kosten betaalt en eventueel af en toe eens langs komt om met het dier te gaan wandelen. Echte dierenvrienden dus.

honden asiel

      Honden die te agressief zijn of waar geen hoop meer is op een herplaatsing worden soms na een tijd op een vredige manier van het leven beroofd doormiddel van een spuitje door de dierenarts.

      Wanneer je op zoek bent naar een hond kan je ook even naar het dieren asiel gaan misschien zit er een leuke vriend op jou te wachten die voor de rest van zijn leven dol op je is en je veel plezier verschaft. En jij helpt deze hond dan aan een beter leven.

      Wanneer je dol bent op honden maar geen hond kunt houden omwille van tijdsgebrek, of krappe behuizing , financiële redenen of andere. Dan kan vrijwilligers werk in een honden asiel eventueel een goede alternatief zijn.

Wie mag een hondenasiel uitbaten? Niet iedereen kan zomaar een hondenasiel of een dierenasiel beginnen. Tegenwoordig moet je hier de vereiste attesten en diploma’s voor hebben. Dit wil zeggen dat je hiervoor een cursus zal moeten volgen en slagen voor je eindexamen.

Het is eigenlijk maar normaal voor het welzijn van de honden in het hondenasiel. Je zal over de nodige kennis moeten beschikken over allerlei hondenrassen en hun eigenschappen. Je zal natuurlijk moeten weten hoe je met honden overweg moet gaan.

Ook dien je te weten wat voor voeding je moet geven, dit kan vooral belangrijk zijn wanneer de dieren de één of andere aandoening hebben. En je zal natuurlijk in staat moeten zijn om bepaalde symptomen van ziektes te herkennen. Zodat je snel en op de juiste manier kan ingrijpen wanneer een hond ziek is.

hondenasiel

Ook komt er heel wat papierwerk bij kijken. De meeste honden hebben de dag van vandaag allemaal een hondenpas waar al hun gegevens op staan. Net als de mensen en paspoort hebben.  Ook zal je over wat mensen kennis moeten beschikken zodat je kan inschatten welke hond bij welke persoon past.

De meeste hondenasielen zijn eigenlijk dierenasielen waar verschillende dieren gehouden worden. Zoals Honden, katten, soms ook grotere dieren zoals pony’s, geiten, schapen enz. Dit vergt veel kennis van de hondenasiel uitbater of uitbaatster.

Ook dien je in orde te zijn met allerlei vergunningen. Eventueel met  milieu vergunningen en dergelijke. Ook zal geluidsoverlast geen probleem mogen zijn wanneer je buren dicht wonen. Wanneer er enkele tientallen honden bij elkaar zitten kan er behoorlijk wat lawaai ontstaan.

Ga Naar onze WebShop


Op de pagina Asielhonden vindt u nog meer over dit onderwerp.
 

Hondenasielen per stad in België en Nederland

Aalst
Aarschot
Antwerpen
Beringen
Bilzen
Blankenberge
Borgloon
Bree
Brugge
Damme
Deinze
Dendermonde
Diest
Diksmuide
Dilsen-Stokkem
Eeklo
Geel
Genk
Gent
Geraardsbergen
Gistel
Halen
Halle
Hamont-Achel
Harelbeke
Hasselt
Herentals
Herk-de-Stad
Hoogstraten
Ieper
Izegem
Kortrijk
Landen
Leuven
Lier
Lo-Reninge
Lokeren
Lommel
Maaseik
Mechelen
Menen
Mesen
Mortsel
Nieuwpoort
Ninove  http://www.dierenasielninove.be/
Oostende
Oudenaarde
Oudenburg
Peer
Poperinge
Roeselare
Ronse
Scherpenheuvel-Zichem
Sint-Niklaas
Sint-Truiden
Tielt
Tienen
Tongeren
Torhout
Turnhout
Veurne
Vilvoorde
Waregem
Wervik
Zottegem
Zoutleeuw


Tekst: Hondenasiel
Comments