Kinesiologisch tape bij honden

Het gebruik van kinesilogische tape bij mensen is een wijd verbreid gebruik, mn binnen de sport zie je het steeds vaker. Je ziet het bij amateurs, maar ook bij profs. Tijdens de Olympische Zomerspelen in Rio was deze tape bij vele sporten te zien. Zelfs, als je heel goed keek bij een aantal paarden. 

Het gebruik bij honden is nog niet zo heel bekend. Onderstaand artikel bespreekt het gebruik bij honden. Het artikel is in het Engels, ik zal proberen om het te vertalen naar het Nederlands, maar dit later. 

Een interessante toepassing van deze tape is het gebruik bij honden die slepen meet hun pootjes doordat ze weinig gevoel meer in de voetjes hebben (bv. bij honden met Degeneratieve Myelopatie). De tape zorgt er blijkbaar voor dat de hond iets meer gevoel in zijn pootjes krijgt voor plaats en ruimte waarin de voet/poot zich bevindt.

Als je er over denkt om deze tape bij je hond in te gaan zetten, laat je dan eerst goed voorlichten over soort tape, juiste plaatsing en hoe lang het gebruikt kan en mag worden. Deze info kun je krijgen bij een speciaal opgeleide professional. Veel fysiotherapeuten zullen je ook meer info kunnen geven. Ga in ieder geval niet zelf prutsen en experimenteren.

Het volledige artikel: 

https://drbrunke.wordpress.com/2016/08/18/kinesiology-taping-for-dogs-whats-with-all-this-tape/


Onderstaande afbeelding komt uit het artikel.