Home‎ > ‎

Hond-en-Handicap

Hond-en-Handicap is een onderdeel van Sengyesti. Hond-en-Handicap wil een bron van informatie zijn, een tweetal verkoopsites en t.z.t. een stichting voor (baasjes van) gehandicapte, oudere en chronisch zieke honden. Een prominente plek binnen dit geheel zijn honden met DM, Degeneratieve Myelopathie, en hun baasjes. Verder besteden we aandacht aan andere aandoeningen die het bewegingsapparaat aantasten, aan doofheid en blindheid bij de hond.

De stichting zal zich mn. gaan bezighouden met spullen voor de hond, die baasjes zich vaak niet kunnen veroorloven en met DA-rekeningen die, zoals iedere hondeneigenaar wel weet, vaak schrikbarend hoog zijn. Het moet niet zo zijn dat je je hond niet kunt laten behandelen, bepaalde hulpmiddelen niet kunt kopen, alleen omdat je er het geld niet voor hebt. Ook verzekeringen laten daarbij vaak verstek gaan, doordat ze bepaalde behandelingen niet of maar ten dele vergoeden of omdat je het vergoedingsmaximum hebt bereikt.

Natuurlijk is dit alles niet gratis, er wordt nog gezocht naar een manier om dingen te vergoeden, met of zonder tegenprestatie.

Leidend voor deze stichting zijn mijn eigen honden Senta, Gyeszi, Oscar en Freya. Voor hun kon ik niet alles doen wat ik graag had willen doen. En dat doet ook jaren na hun overlijden nog steeds pijn.

Hond-en-Handicap heeft ook een paar geweldige medewerkers, het zijn inspiratiebronnen, modellen en pashonden. Ze zorgen voor afleiding, voor ontspanning en voor een glimlach en soms een traan. Zonder hun en hun voorgangers had ik nooit kunnen doen wat ik nu doe.


Senta


1994/1995 - 1-04-2011


Oscar


2000 - 4-07-2014


Gyeszi

1996 - 15-03-2011


Freya


19-02-2001 - 27-02-2015
4 items worden weergegeven
NaamRasLeeftijd bij in dienst tredenTypeTijd bij ons
Sorteren 
 
Sorteren 
 
Sorteren 
 
Sorteren 
 
Sorteren 
 
NaamRasLeeftijd bij in dienst tredenTypeTijd bij ons
Boysie Spaanse meneer 11 IJslandse hond/Keeshond 6 maanden 
Florrie Roemeense Kees Klein Worstmodel 14 jaar 
Tsjarlie Poolse Border Flatcoat 7 maanden Middel ADHD 2 jaar 
Tina Duitse Herder mix 4 jaar Middelgroot en stevig 3 maanden 
4 items worden weergegeven
Subpagina''s (4): Boysie Florrie Tina Tsjarlie