Wie 


Wij, dat ben ik, Hanneke, en mijn honden Freya, Florrie,en Tsjarlie. Ik ben een aantal jaren geleden begonnen met een internetwinkel in hondenbenodigdheden, die nog steeds bestaat, al is het niet meer in dezelfde vorm als toen (KwispelShop, een winkel voor hondenspullen voor outdoor, fitness, sport en chique). Later kwamen daar de winkels Outdoordogs en Shoppingdogs bij (beide bestaan niet meer). 
In 2007 kwam Oscar uit Spanje bij ons wonen. Oscar zijn voetje was niet goed, hij liep op de bovenkant van zijn voet en had daarvoor bescherming nodig. Dit was de start van Hondenschoenen Enzo, een winkel voor oa. hondenschoenen en pootbeschermers. 
Een aantal jaar later werd Senta ziek. Voor haar had ik speciale hulpmiddelen nodig. Omdat ook die (net als de hondenschoenen) nauwelijks in Nederland verkrijgbaar waren, ben ik die gaan importeren. Het ontstaan van Specials4Dogs .
Deze site is een informatiesite voor gebruik bij de beide laatste sites en een algemene site voor meer informatie voor mensen met gehandicapte, (chronisch) zieke en oudere honden.

Wat 


Een informatiesite voor baasjes van gehandicapte, oudere en chronisch zieke honden. Wat betekent het, een gehandicapte hond hebben, mijn hond is chronisch ziek, wat nu. Kan ik nog leuke dingen doen met mij oudere hond?

Waarom


Omdat ik zelf oudere en gehandicapte honden heb en hiervoor / hierover niet zo heel veel te vinden is in het Nederlands, op Niederlandse sites.


Hoe


Via informatie op deze site probeer ik te informeren, via de verkoopsites Specials4Dogs en Hondenschoenen Enzo wil ik laten zien dat er veel hulpmiddelen mogelijk zijn. 
T.z.t. moet er een stichting ontstaan die zich bezig gaat houden met hulp aan mensen met een hulpbehoevende hond, een stichting die ook probeert om onderzoek naar aandoeningen als DM (degeneratieve myelopathie) te ondersteunen.


Voor wie


Voor iedereen met een gehandicapte, chronisch zieke of oudere hond, voor iedereen met een jonge, gezonde hond, voor dierenartsen, dierenfysiotherapeuten, etc. en voor iedereen die gewoon geïnteresseerd is in hondenNieuws

 • Nieuw in het blog In het blog ga ik komende tijd een aandoening behandelen die vooral bij hondenbaasjes niet erg bekend is: Beschadiging van de Plexus Brachialis. Deze beschadigingen leiden oa. tot verlammingen van ...
  Geplaatst 22 feb. 2018 05:35 door Hanneke Bonekamp
 • Massagetherapie voor Honden In de loop van het jaar ga ik van start met mijn nieuwe praktijk waar ik massagetherapie voor honden ga toepassen. Voor deze werkzaamheden wordt een nieuwe site ontwikkeld, maar ...
  Geplaatst 20 dec. 2016 15:18 door Hanneke Bonekamp
 • Hond loopt (video) Op deze video kun je mooi zien hoe een gezonde greyhound loopt. De video laat bewegingsafloop zien en welke spieren wanneer gebruikt worden.
  Geplaatst 15 nov. 2016 10:25 door Hanneke Bonekamp
 • Nieuwe Tijdelijke medewerker Sinds een aantal dagen hebben we een nieuwe medewerker. Vooralsnog tijdelijk. Naam: BowieNationaliteit (al is dat niet belangrijk voor het werk): BosnierLeeftijd: 1,5 jaarBijzonderheden: Driepoot (geamputeerde ...
  Geplaatst 24 okt. 2016 08:09 door Hanneke Bonekamp
 • Kinesiologie bij honden Net een nieuwe pagina toegevoegd over kinesiologie bij hondenKinesiologisch tape bij hondenOp deze pagina  staat een artikel dat beslist het lezen waard is.
  Geplaatst 23 aug. 2016 04:10 door Hanneke Bonekamp
Berichten 1 - 5 van 13 worden weergegeven. Meer bekijken »

Site vol?

Nee, nog lang niet. Heb je informatie die je met ons en iedereen wil delen? Info over ziekten, handicaps, leuke dingen om te doen met je gehandicapte hond, evenementen, vakantieadressen etc. etc.
Laat ons dat dan weten en vul ons contactformulier in.