SWEDEN MAIN PAGE‎ > ‎

Hemmaforäldrars nätverk


Hemmaföräldrars logotype

Hemmaföräldrars nätverk är en ideell förening som är partipolitiskt och ideologiskt obunden. Till föreningen hör också nättidningen Hemmaföräldrar. Vi har funnits på nätet och arbetat för valfriheten sedan 2001. Anledningen till att vi kallar oss hemmaföräldrar är att vi ser det som en självklarhet att även pappor kan vara hemma, men vem som är hemma ska varje familj själv fatta beslut om och det ska inte bestämmas ovanifrån.

Vi vill ha valfrihet när det gäller hur länge man ska vara hemma, vem som ska vara hemma och hur föräldraledigheten ska delas. Föräldrar ska ha ett brett utbud av många olika barnomsorgsalternativ att välja mellan - där även hemmaalternativet ska subventioneras.

Hemmaföräldrar är inte en homogen grupp. Vi återfinns inte inom ett speciellt politiskt parti eller någon speciell religiös åskådning. Vi är inte alltid mammor, utan en hemmaförälder kan lika gärna vara en pappa. Det går inte att sätta en stämpel på oss eller att placera in oss i ett fack. Det vi har gemensamt är att vii bygger våra beslut på att stanna hemma längre med barnen på ytterst privata förutsättningar, som ser olika ut för alla.

I alla år har Hemmaföräldrars nätverk arbetat med mycket små resurser och skjutit till av egna pengar. Många intresserade har passerat under åren och dragit sitt strå till stacken. Nytt för i år är att vi har gjort om Hemmaföräldrars nätverk till en ideell förening och vi letar nu efter föreningsmänniskor som skulle vilja vara med och driva nätverket.

http://www.hemmaforaldrar.se/

Comments