Om HUAC‎ > ‎

Historie

I 1975 vandt Holeby skole amtsmesterskabet i atletik for drenge. Med på dette hold var: Flemming Rasmussen, Lars Ole Rasmussen, Niels Rasmussen, Søren Hansen m.fl. og det var John Flemming Pedersen, som var gymnastiklærer. Derfor opstod der et ønske om at dyrke atletik og der blev derfor dannet et atletikhold under ungdomsskolen, hvor man kunne dyrke atletik 2 gange om ugen i Holeby hallen.
 
Atletiktræningen affødte en interesse i, at komme ud til atletikstævner rundt omkring i landet, men eftersom holdet hørte under ungdomsskolen, kunne holdet ikke deltage i sådanne stævner, der hørte under Dansk Atletik Forbund, DAF. Derfor måtte der etableres en atletikklub, der var medlem af DAF.
 
Det var specielt Lars Ole Rasmussen, Flemming Rasmussen, Henrik Brandenborg og gymnastiklærer John Flemming Pedersen, der var hovedkræfterne bag dannelsen af en ny atletikklub i Holeby. Den nye atletikklub i Holeby blev dannet i 1975 og kom til at hedde: Holeby Ungdoms Atletik Club, HUAC. Det første halve år, var Lars Ole Rasmussen formand for HUAC og det næste halve år, var Flemming Rasmussen formand. Herefter blev Henrik Brandenborg formand for HUAC i en lang årrække, som blev efterfulgt af vores nuværende formand, John Nielsen. Du kan læse mere om Henrik Brandenborg & John Nielsen på: HUAC' formænd.
 
Her et avisudklib fra Folketidende d. 26. januar 1976, hvor de første HUAC-pionerer poserer; øverst fra venstre: Henrik Brandenborg, Flemming Rasmussen, John Flemming Pedersen og Niels Rasmussen. Nederst: Pia Engel Hansen og Lars Ole Rasmussen. Billedet er taget i Holeby Hallen.
 
 
Da det første spadestik var taget og der kom struktur på træningen, kom der flere og flere medlemmer til klubben, ikke bare fra Holeby, men også fra omegnskommuner og fra Sjælland. HUAC blev efterhånden så stor, at klubben kunne stille op til Landsturneringsstævner rundt omkring i landet. Det var Henrik Brandenborg, som var holdleder for vores Landsturneringshold og holdet var i dyst 4 gange om året. På en træningsaften kunne der godt møde 30 - 40 medlemmer op til atletiktræning, hvor der blandt andet blev undervist i teknik-og styrketræning. På billedet kaster gymnastiklærer John Flemming Pedersen, hammerkast til et Landsturneringsstævne i Nakskov, d. 21. maj 1977.
                                         
   
 
HUAC har vundet mange medaljer ved Sjællandsmesterskaberne og ved Danmarksmesterskaberne gennem tiderne, men det bedste resultat for klubben var, da Claus Bille vandt Danmarksmesterskabet i 10-kamp for 13-14 årige på Odense Stadion, 1981. Claus Bille blev dengang trænet af Henrik Brandenborg, som var med ham i Odense. På billedet gratulerer Borgmester Fridtjof Nielsen, Claus Bille med det fine resultat. Senere kom Claus Bille også på landsholdet i atletik.
 
 
De næste billeder stammer fra et atletikstævne i Nykøbing Falster, 1980. HUAC tog tit til Nykøbing Falster atletikstadion i 70'- 80'erne, da Attila eller senere NA 80 stadigt eksisterede.
 
Stafetten bliver sat i gang. Det er Allan Kristoffersen i midten.
 
Jørgen Rasmussen kommer i mål. Det er John Flemming Pedersen, der står med ryggen til.
 
Niels Erik Sakariassen. Niels Erik var kaster og her gør han sig klar til spydkast.
 
Finn Jørgensen i længdespring. Han var en meget alsidig atlet og han vandt en bronzemedalje ved
de danske junior mesterskaber i 10-kamp.
 
Thomas Kvistø i 3-spring. Han var også god til højdespring og spydkast. Det er Allan
Kristoffersen, der holder målebåndet i det fjerne og det er Ranny Sørensen, der bukker sig.
 
Bent Christiansen poserer for den smukke fotograf, som i øvrigt er Christian Hansen, som var god
på 5000 m.
 
 
Turen går til Greve!
 
Da Greve atletikklub begyndte at afholde Greve Games, kom HUAC altid på besøg på Greve stadion og det gør HUAC den dag i dag. Her er lidt billeder fra 1983.
 
Fra venstre, formand John Nielsen, Brian Olsen, Claus Bille og Bo Nielsen.
 
Fra venstre øverst: Claus Bille, Tina Rasmussen, Brian Olsen og Tommy Knudsen.
Nederst: Lone Sten Nielsen og Thomas Østergaard.
 
Her er et billede af en god gammel kuglestøder, som stadig er på
ranglisten i kuglestød.
 
Michael Larsen til vægttræning, sommeren 1983.
 
 
Her er et billede af vores sponsortøj fra SID i 1986, Holeby hallen.
 
Fra venstre øverst: Søren Bruun, Ole Jensen, Lars Jensen, Lone Sten Nielsen
                              Claus Bille, Thomas Østergaard og John Nielsen.
Nederst: Allan Martinsen, Jon Christiansen, Dorte Sten Nielsen og Camilla Johansen.
 
Til toppen: Historie
 
 
Comments