• R.É.H Rad Édua Helén lapja
 • Rusztikus festett bútorok, színek jelentése
 1. Asztal festés közben - Masă pictată
 2.  Kész asztal és szék - Masă pictată si scaune
 3. Szék festés közben és készen - Scaun pictat
 4. Cselédágy szemből - Laviță pictată
 5. Tálas - Blidar pictă
 6. Konyhaszekrény - Mobilă de bucătarie
 7. Lócák - Bănci pictate
 8. Artera ház avatásánál,Fogadótáblám - Panou pictat Welcome în diferite limbi 
 9. Fali téka - Colțar
 10. Fűszertartó - Suport de condimente
 11. Bokálytartó - Suport ulcioare
 12. Sulyok - Mai
 13. Levél és ékszer tartók - Casetă bijuterii sau scrisori
 14. Kalocsai kancsó -Ulcior pictat din ceramică - Ornament
 15. Schwarzwaldi boros kancsó festés közben - Ulcior pictat (Motiv Schwarzwald)
 16. Címeres kancsó - készült gróf. Bethlen Anikó részére - Ulcior cu stema pentru Contesa Bethlen Anikó
 17. Esküvői vendégfogadó tábla Panou pictat Welcome  (nuntă) în diferite limbi
 18. Hozományos láda avagy kelengyés láda első lépései - Ladă de zestre
 19. Fa dísztányér - Farfurie de lemn pictat
 20. Kulacs -  Ploscă pictată din lemn
 21. Odaie țărănească Transilvania 
 22. Bór és pálinka tartó – Suport vin –pălincă, hirnică, zaibăr, țuică
 23. Festett gyerek játék bútor (Konyhai) - Mobilier pictat categoria jucarii de lemn (Bucătărie și Living ) 
 24. Kaszten
 • Esztergályozott fajátékok és más faeszközök
 • Kirándulások és érdekességek
 • Gyerekeknek mesék,mondókák,nyelvtörők,mondák
 • Gombák
 • Festmények
 • 3D-ben barangolás Székelyföld kincsei,többek között Vargyas völgyében, a Papal Basilica of Sanint Peter és a The Papal Basilica St.Paul Outside The Walls

"Tanulj a tegnapból, élj a mának és reménykedj a holnapban. A legfontosabb azonban, hogy ne hagyd abba a kérdezést."

Albert Einstein

"Csak kétféleképpen élheted az életed. Vagy abban hiszel, a világon semmi sem varázslat. Vagy pedig abban, hogy a világon minden varázslat."
Albert Einstein

 

     A nevem Rad Édua Helén, Erdélyben - Székelyudvarhelyen születtem 1983.szeptember 19-n. Nevemről pár szót. Az Édua név Kún eredetű, jelentése: felkelő hold, Május.9-n ünnepelem. Ezt a nevet egy könyvbéli történelemre hatással lévő személyről kaptam.
Részlet Édua áldozata (Pakocs Károly (1934 Budapest)) könyvből:
 
“Mond fiam: mit szeretsz te azon az Éduán? A királyt váratlanul érte a kérdés. Gondolkozik-e az ifjú azon: miért szeret meg valakit, akit a sors szeretésére elejébe hozott? De amit nem tett meg azelőtt, most néhány pillanat alatt átfutotta ésszel. Élénk képzelete szemei elé hozta a Kún sátrakat és nádasok tündérét. Vadul és gyönyörűen állt meg előtte és kacagott, mintha mondotta volna: “Itt vagyok! Vallj meg a szíved előtt!” És megmutatta hosszú fekete haját és mondta: “Ez vagyok!” És megmutatta igéző domború homlokát és mondta: “Ez vagyok!” És megmutatta nagy sötét szemeit és mondta: “Ez vagyok!” És megmutatta égő ajakát és mondotta: “Ez vagyok!” És kitárta kösöntyűs csilingelő két karját és mondotta: “Ez vagyok!” És néhány szilaj tánclépést lejtett el előtte és kiáltotta:  “Ez a te Éduád!” Az ifjú király szemei lángba borultak.-Atyám, - szolt halkan, szenvedélyesen – te kérdezed tőlem, hogy mit is szeretek én hát Éduán. Megmondom. Szeretem, hogy szebb, mint Izabella! Szeretem, hogy szilaj, mint a róna csikója! Szeretem, hogy mást hagyott el miattam! Szeretem! ”

Helén az Görög eredetű név és a jelentése: nap, Október.14-n ünnepelem.

      Az általános iskolát Székelyudvarhelyen végeztem a Koós Károly szaklíceumában, a középiskolát a Dr.Bányai János kollégiumban végeztem el Természettudomány szakon. A Dr.Bányai János kollégiumban még két évet időztem könyvelési technikumot járva. Jelenleg egyetemi/főiskolai hallgató vagyok a Modern Üzleti Tudományok Főiskoláján (Tatabánya) Székelyudvarhelyi Kereskedelmi marketing tagozatán. Foglalkozásomat illetően sok mindennel tevékenykedem. Alapfoglalkozásnak még is a Rusztikus bútorfestészetet emelném ki.Festett bútorokkal elég korán találkoztam már,hiszen szüleim is ezzel foglalkoztak.Édesapámtól tanultam el a bútorfestészet minden apró kis mozdulatait.Nagyon megtetszett nekem és úgy döntöttem,hogy komolyabban foglalkozom majd a festett bútorokkal.Volt pár kiállítás melyen részt vettem,ezek közül kiemelném a Míves emberek Sokadalmát és a Szépteremtő kalákát és persze ne feledjem ki a Milléniumi kiállítást sem Budapesten.Jó érzéssel tölt el ,hogy valami maradandót alkothatok én is az utókor számára, ami fennmaradhat nagyon hosszú ideig a társadalom kultúrájának részeként.Bővebben a rusztikus bútorfestészetről a "Rusztikus festett bútorok" címszó alatt olvashattok és láthattok.
Kedvenc időtöltéseim a festészet, kirándulás, olvasás, internetezés, gombászás, biciklizés, zenehallgatás és természetesen a bulizás is.Most ennyit magamról bevezetőként.
      Ezzel az oldallal az lenne a célom,hogy bemutassam Erdély azon csodálatos tájait ahol már volt alkalmam kirándulni. Úgy vélem kedves látogató Téged is egyaránt lefog nyűgözni Erdély csodálatos tájai akárcsak engem is,hiszen Erdély tájai hamar az ember szívébe tudja lopni magát észrevétlenül. Személy szerint mindig visszavágyódom azokra a helyekre melyek nagyon kedvesek számomra és Erdélynek sok csodás és nevezetes helyei vannak de az én szívem mindig a Vargyas szurdokba vágyódik vissza.  
      Erdély csodás tájain kívül szeretném még bemutatni a rusztikus festett bútorokat,esztergályozott fajátékokat fából készült konyhai kiegészítőket is és ami számomra szép és érdekes.Remélem eme oldalt böngészve kellemesen telik majd időd.
Jó szórakozást kívánok a böngészéshez!