NYHETER 2009

<MENY

 


 

2. juni 2009

Har vært på agilitykurs i Tromsø helga 29.-31.mai med Eva Bertilsson og Emelie Johnson Vegh fra Sverige som instruktører. Det har vært ei utrolig lærerik helg hvor jeg har fått enda mer forståelse for Greg Derrett sitt handlingssystem. Fikk atter en gang innprentet hvor viktig det er med grunntreningen - dvs vanlige svinger, rett fram og at hunden lærer seg å følge retningen på skuldrene til fører. Fikk også terpet på en del fotarbeid i de ulike handlingsmanøvrene og må si meg ganske så fornøyd med utviklingen der - synes serpentinen er den vanskeligste når det gjelder å stokke føttene, så det blir ofte seende ut som en "threadle over hinder". Men avlæring er satt i gang, så med litt øvelse skal vi vel mestre dette også:-).

Nå er jeg iallefall full av inspirasjon til å trene videre, så Kari (oppdretter) og jeg var ikke snauere enn at vi satte opp en kombinasjon fra kurset i går og trente på både svinger, foranbytter og rett fram. Ser at Ditte har veldig lett for å lære seg "veien" dersom jeg repeterer en øvelse mer enn to ganger... Så her må det terpes på at hun skal følge skuldrene mine og ikke sitt eget hode:-). Men det gikk bedre og bedre på treningen i går og jeg må si meg riktig så fornøyd med Ditte-pia. Hun er jo tross alt bare såvidt fylt to år og med en såpass fersk handler som meg så synes jeg at det er berettiget å skryte litt av vofsen. Måtte jo ut å trene i dag også og satte opp en slalåmkombinasjon - 6 pinner og 4 hoppehinder spredt rundt slalåmen. Trente innganger hvor Ditte løp inn i slalåmen fra "rett"-sida med meg på både høyre- og venstresida av henne. Det begynner virkelig å løsne på høyreslalåmen nå:-) - deilig følelse for en som har hatt angst for å trene på akkurat det. Vi hadde kun en feil på slalåmen og den oppstod i det jeg brukte en ny leke som belønning - den ble nok litt i heiteste laget for Ditte, så hun løp inn mellom pinne nr 2 og 3:-). Fikk også satt opp et gjerde med tre hinder og trente på threadles og serpentiner. Har ingen forklaring på dette, men vi er faktisk veldig gode på akkurat disse manøvrene...godt at vi lykkes litt lett med noe synes jeg:-).  Én ting jeg lærte på kurset og skal bruke mye i treningen framover er spontane starter!! Har plagdes veldig med at Ditte "tilter" litt på startene og tar helt "laus" med bjeffing når jeg har bevegd meg ut i banen eller starter sammen med henne i fra helt stillestående... Det løste seg elegant når jeg praktiserte spontane starter:-) - makan til effektiv løsning! Hadde kun et bjeff i går og ett bjeff i dag og begge gangene var det fra stillestående starter.

 Nå går jeg bare å gleder meg til kurset i Åre som skal arrangeres fra 21.juni til 25.juni. Der skal både Ditte og jeg delta, så jeg håper at Ditte ser på meg med litt andre øyne innen da...;

 

 10. april 2009

Har laget en dagbok hvor Ditte fører pennen (iallefall så lenge hun oppfører seg på nett) - ettersom pennefører her inne ikke er så flink til å oppdatere... Vi får se om Ditte er flinkere enn matmora si:-)!

FORTSATT GOD PÅSKE TIL ALLE!
25. februar 2009

Hurra - jeg er 2 år i dag!


Morsan og jeg gratulerer til alle kullsøsken:-)

Dagen feires med husvask (!!) - triste greier sett med en jubilants øyne...men morsan lover å ta det igjen i morra. Kanskje har det kommet litt mer snø til da, sånn at jeg kan få dratt matmor litt på ski igjen:-). Men en ting vil jeg bare ha sagt; det bør serveres et rått kyllinglår til kvelds ellers blir jeg seriøst skuffa over denne dagen som liksom skal være min!


23. februar 2009

Satan kor fort tida går....og kor fort Ditte spring! Har vært på agiliity-trening ikveld og vi satte opp en Hopp 1-bane fra Linkõping 24. januar - banen kan sees her.  Den var jo ikke så vanskelig sånn handlingsmessig sett, men for meg som skal handle en hund som i mine øyne har "racer"-fart på banen så skal jeg love at det ble vanskelig nok. Jeg sprang så fort at jeg løp faktisk på meg hodepine!! Men morsomt var det. Selv om vi ikke kom igjennom feilfritt, så var det masse positivt å ta med seg. Slalåminngangene satt som et skudd - og der var jeg veldig spent da jeg visste hun ville ha veldig stor fart inn i slalåmen fra røret, men flinke Ditte-pia fiksa det som ingenting:-). Farta i slalåmen var det heller ingenting å si på - av og til så gikk det så fort at hun ikke fikk med seg riktig alle pinnene, men pyttsan....vi trener på og skal bli bedre. Bakombyttene synes jeg vi begynner å få til ganske bra, men jeg sliter med dårlig timing på foranbyttene - noe av grunnen er nok det at jeg har problemer med overhodet å komme meg foran Ditte i banen....lurer på om jeg kanskje er treg å løpe?? - det føles ikke slik men... Må spørre noen på trening om det neste gang. 

Det har vært veldig stille på nettsida vår en stund nå, men vi har trent agility jevnt gjennom hele vinteren - ca 1-2 ganger hver uke. Nå gleder jeg meg bare til våren kommer med barmark og telefri jord sånn at slalåmpinnene kan stikkes i jorda og vi kan begynne med litt mer strukturert egentrening igjen. Har investert i de to nyeste Greg Derrett-dvd'ene og det er ikke fritt for at jeg er inspirert til å trene! Så kom sol og sommer snarest:-) Har forresten meldt meg på et ukeskurs i agility til sommeren og venter spent på svar fra arrangerende klubb om jeg kommer med - håper i det lengste at det skal gå bra.  Synes Ditte og jeg har fortjent å komme med på et kurs i sommer for jeg føler endelig at vi begynner å bli et team på banen:-). Førstkommende helg skal vi delta på et agilitykurs i regi av den lokale hundeklubben - dvs det er jeg som har stått ansvarlig for å sette sammen kurset. Vi har hentet inn Ragnvald Tollefsen som instruktør og han kjører jo opplegget sitt etter Greg Derrett ettersom jeg har forstått, så jeg er rimelig sikker på at jeg skal ha blitt en bedre handler innen helga er omme:-)

Ellers så blir jo Ditte 2 år om et par dager og det er ikke fritt for at matmor gleder seg til frøkna får 2 år "på baken"....for du store det kan være krevende å være aussie-pubbis-eier til tider. Synes det har svinget fram og tilbake med Ditte nå siden 9 måneders alderen, men heldigvis synes jeg nå å begynne å ane tegninga av det jeg vil ende opp med. Hun er en tvers igjennom trivelig hund som slår seg til ro hvor det måtte være. Er glad i folk (skiller litt på barn og voksne enda - barn er litt skumle innimellom), og er i all hovedsak omgjengelig med andre hunder (synes fremmede hunder som kommer busende fram i båndet er litt heslige..) - klok av skade sier Ditte.... Hun nærmer seg sin tredje løpetid nå og det skal bli interessant å se om hun skifter noe "vesen" etter dette.

Det kommer sikkert rapport fra helgas agilitykurs ut i neste uke en gang. Avslutter med noen nylig tatte vinterbilder av Ditte - vi tok turen rundt Storlia en søndag for vel ei uke siden - ikke verdens beste kvalitet på bildene, men man ser da at det er Ditte:-);