Sinterklaas of Kerstkado ? ?

. . . wil je jezelf of iemand in de familie verrassen met een uniek kado? Het is nog steeds te bestellen. De Historiek van de familie Titulaer, dat in zo’n vijftien verhalen over 132 full-color pagina’s op A4-formaat een familiegeschiedenis over méér dan 2000 jaar in geuren en kleuren aan elkaar rijgt. In 1985 was reeds gepubliceerd de 308 pagina's tellende  Genealogie van het geslacht Titulaer, waarin alle naamdragers Titulaer hun vader of grootvader kunnen terugvinden. Het spoor eindigde destijds in het Belgische Gingelom in 1394. Helaas is dat niet meer te bestellen, maar wel voor iedereen in te zien in het Gemeentearchief Venlo.
 
In deze nieuwe Historiek van de familie Titulaer is een poging gedaan om het pad van de evolutie wat verder terug in de tijd te bewandelen, gestuurd door de verkeersborden Teutelart – Tuteleers – Tutelaer – Tutélair – Titulaer. Vooropgesteld, het is dus geen stamboom, maar een verhalenreeks (met uitvoerige bronvermelding) over een aantal voormalige telgen uit de verschillende takken van de familie Titulaer. We beginnen in het jaar 9 wanneer ene Herman Teutoburg  drie legioenen Romeinse soldaten in de pan hakt, en eindigt met het overlijden van mijn broer Jack Titulaer in 2011.
 
Hiernaast vinden jullie de link naar een korte inhoudsopgave van alle tussenliggende krenten uit de genealogische pap van onze familie en zijn vele zijtakken. Het blijft natuurlijk mijn bescheiden persoonlijke mening, maar het is voor elke in geschiedenis geïnteresseerde Titulaer een must. Maar ook genealogen of zomaar stamboom-fanaten zullen smullen van de vele ontdekkingen!
 
Jammer genoeg is de prijs wat hoger uitgevallen dan ik had gehoopt, maar de kosten van zo'n kleine oplage in full-color en keurig ingebonden zijn gewoon 22,50 €. Het drukwerk is van CPF-XL Landgraaf, en met vakmanschap ingebonden door Frans Koch-Koningslust. En nou ja, als je een T-shirt laat drukken met je naam erop ben je dat ook kwijt.
 
Bestellen kan via E-mailadres titven@home.nl.  Het kan bij mij thuis worden afgehaald tegen kostprijs 22,50 €, in de regio Venlo wordt thuisbezorgd voor 25€, daarbuiten wordt het aangetekend verzonden en zijn de totaalkosten 30 €.
 
november 2012
Jan Titulaer 
van Goghstraat 37
5991 GS Baarlo
tel.06-43464574