lectures‎ > ‎PoesiaAlCarrer.‎ > ‎

Estiu2009

Aquest agost he estat fent poesia i teatre al carrer pràcticament tots el dies. Juny i juliol has estat dos messos fluixos de personal las llocs turístics de la costa alacantina. He treballat en Alcoi, Cocentaina, Muro, Beniarrés, el Campello, La Vila Joiosa, Santa Pola i Guardamar i per suposat en Alacant. Per resumir s'hi pot dir que la falta d'un nivell cultural digne deixa els alicantins en mans de tòpics, estereotips i manipuladors diversos. No s'hi pot parlar de fracàs ni tampoc d'èxit. M'he financiat les vacances amb la recaudació de les actuacions i això ja hi és prou significatiu. S'hi noten carències greus en l'oferta cultural i estètica a les comarques alacantines. De la Contestània ni parlar. L'aïllament cultural i logístic fan d'aquesta comarca un reducte d'analfabetisme impensable al s. XXI. Les festes de Moros i Cristians són un tòpic que reforça la meua opinió. Quina cosa més cutre! Òbviament s'hi salva la música, - una petita part clar -. I com no... Paquito el chocolatero!.
Tornant a la meua experiència he de dir que ha estat molt positiva malgrat tot. A alguns bars m'aconsellaven fer les actuacions sense cobrar - els fastidiava clarament que en un moment me duguera cinc o deu euros! -. O me les prohibien simplement.
He actuat amb máscares, tot i que no les voltes que m'haguera volgut.
He transformat el repertori, tot canviant el començament de les poesies i monòlegs en funció de criteris dramàtics adaptats a l'actuació en el carrer.
I continue. Aquest cap de setmana propassat - 12 i 13 de setembre de 2009 -,ha estat un cap de setmana de somni i no he fet la presentació a València que tenia programada. M'ha visitat un angel. Una llavis i un cos com mai havia somniat tindre entre al meu llit. Ni dintre del meu cor.
Comments