NS Coradia Stream - treinstellen
Alstom ontwikkelde het Coradia Stream platform. Er zijn configuraties mogelijk van drie tot tien rijtuigen mogelijk. Vanaf 6 delen bestaat het stel feitelijk uit twee identieke helften, voor de versies van vijf rijtuigen is dat een optie. De stellen zijn gemaakt van alumunium om het gewicht laag te houden. Trenitalia heeft ook Coradia Stream treinstellen besteld.
Hier enige feiten: 
 PO 15 juni 2016 heeft de NS de order gegund aan Alstom en vervolgens 79 treinstellen besteld (49 vijfdelige en 30 achtdelige treinstellen). De bedoeling is dat de stellen vanaf 2020 worden geleverd en in 2021 in de dienstregeling worden opgenomen. Ze gaan de Traxx-locomotieven met de ICR-rijtuigen vervangen. De naam is ICNG: Intercity Nieuwe Generatie en kunnen uit de voeten met 1500 volt gelijkspanning en 25 kV wisselspanning. 
• Met het oog op inzet in de Beneluxdienst bestelde de NS op 8 maart 2017 twee Coradia Stream-stellen die ook onder 3000 volt gelijkspanning uit de voeten kunnen. Later wordt bezien of er meer stellen nodig zijn. 
• Op 3 oktober 2017 presenteerde de NS te Amersfoort de mock up van het nieuwe treinstel 
Coradia Stream.