Links

Inleiding

Op deze pagina vindt u een aantal links naar andere sites, die verband hebben met het thema van deze site. meertalige sites die ook pagina's in het Nederlands staan onder het kopje Nederlandstalige sites.

Nederlandstalige sites

www.harmoniumnet.nl

Zeer uitgebreide site van Frans van der Grijn over het harmonium. U vindt er van alles over  techniek, geschiedenis, gebruik, invloed van en beeldvorming over het harmonium. De site is meertalig: Nederlands, Engels en Frans en volgens mij heeft elke taal bepaalde informatie die in de andere talen niet aanwezig is. 

www.harmoniumvereniging.nl

De site van de Nederlandse Harmoniumvereniging. 

www.harmonium-museum.nl

De site van het Harmonium-museum in het Veenpark in Bargercompascuum. Een erkend museum met veel verschillende harmoniums. In dit harmoniummuseum maakt kennis met de enorme variatie in het verschijnsel harmonium

www.harmoniums.com

Meertalige site van harmoniumsrestaurateur Louis Huivenaar te Dieren.

www.schueller-harmoniums.nl

Site van harmoniumrestaurateur Arie Schüller te Woerden

http://www.windharmonium.nl/

Meertalige site van professioneel musicus  Klaas Hoek. Klaas Hoek schuwt het experiment niet en heeft visie op het harmonium. Op zijn site pleit voor eerherstel voor zuigwindharmonium met expressie. Ook heeft hij vele opnamen op verschillende instrumenten uit zijn opmerkelijke harmoniumcollectie gemaakt van onder andere Bachkoralen, die ook te vinden zijn op zijn Youtubekanaal. Hij treedt op en heeft CD's gemaakt met Greetje Bijma die hij begeleidt op harmonium.

launch.groups.yahoo.com/group/harmonium

Nederlandstalige e-mailgroep over harmoniums. Het is geen groep met veel e-mailverkeer, maar er is wel deskundigheid aanwezig. Om lid te worden kunt ook volstaan met hieronder uw e-mailadres in te vullen en op de knop "Join now" te klikken"

Engelstalige sites

Voorheen www.reedorgan.info (Nu gewijzigd)

Site van de Gellerman, die  een stuwende kracht is achter de herontdekking van het harmonium in Amerika. Op deze site vindt u heel veel informatie, vooral in de database is bijvoorbeeld via de knop information on maker de geschiedenis en de serienummers van veel verschillende fabrikanten wereldwijd te vinden.

Site van de Amerikaanse Reedorgan society oftewel de Amerikaanse harmoniumvereniging.

Site van de Canadees Rodney Jantzi die onder meer een zuigwind Berlin-Organ heeft overgenomen van een gesloten Lutherse kerk op Candadese platteland. Het is een opmerkelijk harmonium  en door Rodney zelf gerestaureerd. Rodney is, hoewel amateur, een begenadigd harmoniumspeler. Daardoor bevat zijn Youtubekanaal prachtige opnamen.

www.youtube.com/user/Mustel1887

Youtubekanaal van Michael Hendron. Michalel is een uitsekend harmoniumspeler en bezit zelf een een Mustel uit het jaar 1887; vandaar de naam van zijn kanaal. Op dit instrument en vele andere harmoniums bespeelt hij allerlei bekende en onbekende harmoniummuziek. De vele opnamen zijn goed voor veel uren luisterplezier.
Comments