FamilieWapens‎ > ‎

Familie Wapen HEUVELMANS (Eersel, Zeelst)

Project "Een ZeelsterSlag"

Bij het DNA onderzoek van de familie "Heuvelmans-Vercoijen" (Heuvelmans-Brabant), zijn twee koningsschilden gevonden die toebehoorde aan familieleden uit dit (ons) geslacht.
Een schild behoort toe aan het schuttersgilde Sint Joris te Zeelst (Willebrordus Heuvelmans) en het tweede  het schuttersgilde Maria ter Eik uit Meerveldhoven (Laurentius Heuvelmans). De gilden voeren het koningszilver nog steeds.

Beide schilden hadden een herautstuk gemeen nl. een tweekruinige boom bij beiden geplaatst op de rechter schildhelft.

Laurentius Heuvelmans (1700)         Willebrordus Heuvelmans 1687
            
Op basis van dit herautstuk (boom met twee kruinen) en onze familiegeschiedenis (molennaars-geslacht) is een familiewapen ontworpen en  de registratie hiervan aangevraagd. In december 2018 is het familiewapen ingeschreven in het Nederlands Register Familiewapens.
Zodra de wapenbrief en publicatie gereed is, zal het wapen hier volledig worden weergegeven.
Het wapen mag door ieder familielid welke de naam Heuvelmans heeft gekregen bij zijn of haar geboorte en behorende tot deze familie worden gevoerd.  (Aantoonbaar!)

De registratie is op mijn verzoek gebeurd.

Mvg.
Ing. J.M.A. (Sepp) HeuvelmansPS: Een kopie van de wapenbrief is tzt. bij mij verkrijgbaar.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
HEUVELMANS (Eersel, Zeelst)

Beschrijving:
In zilver een groene boom met twee kruinen, geplant op een gewelfde groene schildvoet en
vergezeld van twee rode molenijzers.
Helmteken: een rood molenijzer voor drie waaiersgewijs geplaatste gouden korenhalmen
Dekkleden: groen, gevoerd van zilver.
Devies: FORTIS QOUD PERTINAX
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Comments