Particulieren‎ > ‎

Fiscale zaken

Recent heeft de ouderenbond nog eens benadrukt dat veel ouderen veel toeslagen of fiscale vergoedingen of aftrekposten mislopen door het ontbreken van kennis hiervan. Zeker is dit niet alleen van toepassing voor ouderen, maar raakt dit alle particulieren die jaarlijks hun aangifte inkomstenbelasting moeten doen vanwege bijvoorbeeld een eigen woning, dieetkosten, andere persoonlijke aftrekposten of vanwege hun bezittingen.

Leuker en makkelijker kan de belastingdienst het niet maken, maar jaarlijks verandert er elk jaar opnieuw zoveel dat het voor een burger niet allemaal is bij te houden.

 Ik maak bij ons eerste contact een inventarisatie van uw persoonlijke en financiële omstandigheden om zo goed mogelijk gebruik te maken van uw fiscale mogelijkheden om niet teveel inkomstenbelasting te betalen. Hierbij zal ik u actief wijzen op mogelijkheden om nu, of in de toekomst, te besparen op te betalen belasting.

Naast uw aangifte inkomstenbelasting bekijk ik tegelijkertijd of u in aanmerking komt voor een tegemoetkoming voor uw premie t.b.v. uw ziektekostenverzekering. Dit wordt de zorgtoeslag genoemd.

Bij een jaarlijkse teruggave is het veelal mogelijk om via een zogenaamde voorlopige beschikking al maandelijks uw recht op teruggave te ontvangen. Ook dit kan ik voor u regelen.

Comments