Coonpoezen


 
Ripley of Crazy Magic is een echte knuffelkont, en een beetje onhandig. "Wat nou gracieus zitten, ik ga met mijn grote poten lekker languit over de bank hangen. En als ik val, nou dan vangt iemand me vast wel op." Met als resultaat dat mevrouw als kitten regelmatig ergens vanaf kukelde. Ze was wat lomp zullen we maar zeggen. Nu ze volwassen is is ze een stuk gracieuzer geworden. En groot dat ze is! Ze komt uit hele mooie en zeer grote Duitse lijnen. Ripley is uitgegroeid tot een heel erg lieve en goede moeder en tegenwoordig gecastreerd oma. Haar lieve karakter en grote bouw heeft ze aan al haar kittens doorgegeven. Haar laatste dochter Biba is haar evenbeeld en opvolgster.
 
 
Ripley's showsuccessen;
- Nijmegen, 27 sept. 2009; Uitmuntend 1 De keurmeester vond haar een 'mooie en
   veelbelovende poes'. Een veelbelovend begin van haar showcarriere! 
- Utrecht, 31 januari 2010; uitmuntend 1, Best in varietijd,  nominatie Best in show
- Woerden, 21 feb. 2010; 1e CAC
- Aalsmeer, 7 maart 2010; 2e CAC
 
 Omdat we het idee hadden dat de katten er geen lol meer in hadden zijn we gestopt met showen.
 
 
 
 
 
 
 Fresh Air's Veronique was mijn eerste 'echte' Maine Coon dame. En een dame is ze! We noemen haar 'Hoogheid'. Mevrouw wenst namelijk het liefst alleen bekeken te worden. "Dat gepotel wordt ik alleen maar smoezelig van" zie je haar denken wanneer je haar aait. Toch is ze altijd in mijn buurt, speelt graag mijn schaduw.
Bijzonder mevrouwtje, die Veronique. Als ze ziet dat iemand naar haar kijkt gaat ze er echt voor zitten, ze is een mooi en gracieus meiske.
Op haar eerste show vond ze al die bewonderende blikken prachtig! Ze heeft dan ook op haar sloffen haar U1 behaald. Heeft ze ook wel een beetje aan haar mooie voorvaderen te danken natuurlijk. Op haar tweede show had ze nog meer succes, daar werd ze zelfs genomineerd voor Best in show.

Veronique's showsuccessen;
- Dordrecht, 21 sept. 2008; Uitmuntend 1
- Nijmegen, 27 sept. 2009; CAC1, Best in varietijd,  nominatie Best in show Ze heeft
   zich overigens weer voorbeeldig gedragen. De keurmeester schreef op het rapport; 'een lief
   dier op de keurtafel'.
- Utrecht, 30 jan. 20011; CAC2, Best in varietijd,  nominatie Best in show, Leuk hoor!
- Woerden, 20 februari 2011: CAC3, dus nu kampioen! Dat was dan meteen haar laatste show. Alhoewel ze het erg goed deed op shows zijn we met showen gestopt. Ze vond er de laatste keer echt niets (meer) aan en kroop de hele dag in een hoekje.  Het is mooi geweest zo.
Veronique is inmiddels gesteriliseerd en samen met haar lievelings zoon Casper eind 2011 mee verhuisd naar Astrid en Ari. We konden het niet over ons hart verkrijgen die twee uit elkaar te halen. Hoewel ze het bij hen heel erg goed heeft zullen wij nooit meer een poes herplaatsen. We missen haar nog steeds.
 
Op de onderstaande foto's is ze zwanger . Arm kind, het is net een gestrande walvis..
 
 
Subpagina''s (1): Pippa
Comments