Coonhome

Mijn Maine Coons eten Royal Canin Maine Coon en Oral care brokken, de fijnste plek om deze te kopen vind ik Zooplus. Ze zijn niet duur, 
leveren snel, netjes en ( vanaf 19 euro) zonder bezorgkosten.

Opbrengsten die wij krijgen wanneer u via onze banner bij Zooplus besteld gaan naar Stichting HondenBrokkenMakers.
Stichting HondenBrokkenMakers zamelt geld, voer, manden en dekens in en helpt hiermee zwerfhonden in nood. Alle donaties worden besteed aan voer, medicijnen, sterilisaties en transport. Help ons helpen, alsjeblieft!


Dit is de site met informatie over de Coonkatten van Maine Coon Cattery ‘Het Schilperoortje’ in een dorpje net onder Utrecht.
Mijn naam is Diana Schilperoort. Ik heb bij mijn ouders al mijn hele leven poezen en vanaf de dag ik op mijn zelf ging wonen heb ik altijd 2 of 3  ‘huis-tuin-en-keuken-poezen’ gehad.
Het ‘coon-virus’ sloeg toe in 2006, toen attendeerde mijn partner me op de ‘Gentle Giants’.
Ik was meteen verkocht! Naast onze drie htk katten moest en zou er een Maine coon komen..

We hebben op dit moment 5 kastraten. Onze 'open' Coons zijn ; Ons meiske uit Duitsland; Ripley of Crazy Magic van 1 april 2009. (Haar noem ik ‘moppie’ ;-)).
Sinds september 2010 woont ook de mooie kater Fresh Air's Allonzo B. (Beertje), geboren op 10 juni 2010 bij ons. Hij heeft zich al bewezen als een goede en lieve dekkater. Beer weegt nu zo'n 10 kilo en doet zijn naam dus eer aan. Op 8 maart 2012 is Erik van het Schilperoortje geboren, Inmiddels is hij uit aan het groeien tot een lieve, grote en hele mooie dekkater.  We hebben na lang zoeken een polydactyl vriendinnetje voor onze Coons gevonden. Giganticoons PiP.P.a, geboren op 31 jan. 2014, is half mei 2014 bij ons komen wonen.

Iedereen in 'Het Schilperoortje' leeft harmonieus naast elkaar en de katten hebben de beschikking over de grote buiten ren van ca. 5 x 3 m. die ze zelf naar hartenlust in en uit kunnen lopen.

Onze poezen en katers zijn de dikste maatjes met onze Duitse herder/Husky kruising Rottweiler/Boerboel reu Loki en vanuit de ren in de tuin kunnen ze onze grote tamme Orpington kippen bekijken.
Met zoveel beestjes in 'Het Schilperoortje' hebben mijn partner Bas, onze twee jonge kinderen Kyran en Leyah en ik altijd wel iemand in de buurt die een aai komt halen.

Persoonlijk trekt mij, naast het geweldig mooie uiterlijk en karakter dus ook de polydactyle versie van de Coons. Ik ben zelf namelijk ook polydactyl geboren. Grappig hè, ik had twee extra pinkjes. (Heeft maar een paar dagen geduurd en je ziet er nu niets meer van maar toch..) Mijn droom was om in de toekomst ooit nog een mooi polydactyl Coontje te kunnen verwelkomen bij de club. Die droom is met Giganticoons PiP.P.a uitgekomen!
 
Veel plezier bij het bekijken van de site van 'Het Schilperoortje'. En, heeft u vragen, mail ons dan gerust even; info@coonkatten.nl
 
Hartelijke groet,
Diana

 

Algemene informatie over de Maine Coon

Dit populaire Amerikaanse ras is het grootste gedomesticeerde kattenras dat we kennen. Met name de katers kunnen uitgroeien tot flinke dieren met een gemiddeld gewicht van zes tot zeven kilo, maar er zijn ook katers die meer dan twaalf kilo wegen. Daarnaast zijn de zeer lange, dichtbehaarde staart en de oorpluimen belangrijke kenmerken van de Maine Coon. Dit ras behoort tot de zogenaamde "natuurrassen" Bij vele andere rassen streeft men in de fokkerij naar een in de rasstandaard geschetst ideaalbeeld, maar het belangrijkste fokdoel bij de Maine Coons is dat het oorspronkelijke type behouden blijft. Deze katten mogen dan ook niet gefokt worden in kleuren die in de natuur niet voorkomen, kleuren die we bijvoorbeeld bij de Siamees zien. De Maine Coon heeft ondanks zijn weelderige halflangharige vacht niet veel meer vachtverzorging nodig dan een kortharige kat .