home

Hoe zie jij jezelf, en denk je dat anderen dat ook zo zien.
Bij een sollicitatie is het vooral belangrijk dat je een goed beeld hebt van jezelf, en wat je wilt uitstralen.
Als je in je verbale en non-verbale communicatie niet in staat bent om die indruk achter te laten van wat jij denk dat je bent en hoe jij wilt dat men jou moet zien, dan kom je niet echt overtuigend over. 
Wanneer je onzeker bent, moet je proberen je ego te versterken door hieraan te werken.
Het ontbreken van kennis kan een oorzaak zijn dat je niet zeker overkomt.
Juist wanneer je geen werk hebt, en dus ook de communicatie met collega's mist, is het belangrijk dat je je kennis Up-To-Date blijft houden. Lees bijvoorbeeld (in de bibliotheek) de vakbladen, zoek op LinkedIn jou interesse groepen of op internet naar forums binnen jou interesse gebied. Ook vrijwilligers werk of vrienden diensten die direct te maken hebben met het werk wat je altijd hebt gedaan, zorgen dat je kennis niet op een laag pitje komt te staan. Indien mogelijk, is deze periode ook mooi een gelegenheid om je kennis d.m.v. trainingen of workshops, weer te upgraden.
Hoe zie jij jezelf? ga je zelfverzekerd door het leven? ben je een vechter?, zorg dat je bij blijft, het kan je een baan kosten.
In Limburg is door het UWV een positief initiatief gestart die voor 50+.   werkzoekende-50-plussers-worden-ict-studenten