5. Als studentenhuis

Een aantal zaken die belangrijk zijn als het als studentenhuis gebruikt gaat worden.
 
Vergunning
Er is voor dit herenhuis een vergunning van de gemeente Utrecht. Deze is overdraagbaar naar de volgende eigenaar.

Brandveiligheid
De brandweer stelt veiligheidseisen zodra er meer dan 5 kamerbewoners zijn. Het pand is daarop aangepast. Brandblussers, brandslag op de 1e verdieping, grotere sponningen, brandvertragende deuren, brandwering met gipsplaten en een goede vluchtroute vanaf de zolder via een brandtrap aan de achterkant. De brandweer heeft met een brief van 3 januari 2001 zijn goedkeuring eraan gegeven. Hiermee is tegelijkertijd officieel goedkeuring gegeven voor het gebruik van het pand als kamerverhuurpand.

Sanitaire voorzieningen
  • Op de begane grond, de 1e verdieping en de 4e verdieping is een toilet.
  • Op de begane grond kan van de douche gebruik gemaakt worden.
  • De meeste kamers hebben een wastafel met warm en koud water.

Overige voorzieningen
Alle kamers zijn voorzien van thermostaatkranen aan de radiatoren van de verwarming.
In 2001 is nog een nieuwe CV-ketel aangeschaft: een NEFIT
De meeste kamers zijn gestoffeerd.
Op de begane grond is een keuken. Op de 3e verdieping is een eenvoudig keukentje dat óf voorzien kan worden van wat aanvullende faciliteiten, óf omgebouwd kan worden tot een tweede doucheruimte. Een extra keukentje levert extra punten op en dus extra huur.

Mogelijke opbrengsten per maand € 25.000/jaar zonder de vaste lasten mee te rekenen omdat die als bijzondere kosten door te berekenen zijn aan de huurders. Over deze huur behoeft geen loonbelasting betaald te worden als het in box III valt.

De lasten
De kosten van gas, water en elektriciteit ,etc. worden als servicekosten aan de huurders doorberekend. Zie het overzicht van de vaste lasten.

Comments