Biografie


Al op jonge leeftijd begon Henny de Snoo-van Breugel met het maken van muziek; pianolessen bij Cor Visser en zingen in jeugdkoor Vivace (Zwijndrecht).

In 1995 startte zij als repetitor en 2e dirigent bij de Maasstedelijke Koren. In die tijd volgde ze pianolessen bij dhr. Reedeker, directielessen bij Leo den Broeder en zanglessen bij Nelleke den Broeder. Later volgde ze nog directielessen bij Hugo de Koning. 

Na haar studie bouwkunde (HTS Rotterdam) studeerde Henny enige tijd algemene theoretische vakken aan de Schumann Akademie. In die tijd startte ze met zanglessen bij Cora Peeters, van wie ze nog altijd les krijgt.

Henny heeft de cursussen EVTS (Estill Voice Training System) Level 1 en 2 gevolgd. Ook volgde zij de themadag Klassiek, een vervolg op de EVTS Levels 1 en 2.

In het verleden zong Henny in verschillende (semi-)professionele ensembles en een practicumkoor voor dirigenten op het Conservatorium in Utrecht. In 2002 richtte ze samen met een groep familie en vrienden het Laurens Kamerkoor op. Ze deelde het dirigentschap van dit ambitieuze koor 10 jaar lang met Gabor van Os. Sinds een aantal jaren zingt Henny met veel plezier in het koor mee. 

Henny treedt ook op als soliste (sopraan). Zo zong ze de solopartijen in John Rutter's Requiem, o.l.v. John Rutter zelf.

Henny geeft vanuit haar eigen lespraktijk privélessen en verzorgt workshops voor koren.

De websites www.vocaltechniquetips.com en de Nederlandse versie van deze website over stemtechniek zijn door Henny opgezette websites waar informatie over zingen, adem- en stemtechniek aan een breed publiek aangeboden wordt.