Helipad Ultra Za 28/ Zo 29 April 2018, een ultraloop door Nederland, België en Duitsland. Record 2017: 19h47m05'

VOLG ONLINE

Volg de race live online! http://helipad.legendstrails.com

Beschrijving

Op 28/29 April 2018 organiseert Run-Real kleinschalig een (ultra)loop gebaseerd op het Hertog Limburg pad.

START 28 April 2017 9:00

Scoutinggroep St. Willibrord Kerkrade
Voorterstraat 90
KERKRADE

De route is NIET uitgepeild, je moet hem met behulp van een GPX bestand lopen of met een Kompas en A5 boekwerkje dat je meekrijgt. Met bijvoorbeeld een Garmin Etrex of een ARIVAL SPOQ SQ 100 Sport (ongeveer €90,-) is dit na een beetje oefening goed te doen!

Het parcours bestaat grofweg elk voor 1/3 deel uit bospaden, landwegen en asfalt en kent een totaal hoogteverschil van ongeveer 2,500m

Dit pad is oorspronkelijk uitgezet door het St Catharinagilde in Kerkrade en in 2010 in Rolduc ingewijd door Willem-Alexander. De route omlijnt grofweg het hertogdom Limburg uit de 12e eeuw. veel wegen van dit pad zijn daadwerkelijk doorgangsroutes van de toenmalige hertogen. Het gebied was destijds al drietalig.

Er is een boekje uitgebracht door Frits Sprokel die de route in 10 etappes laat afleggen. Ik heb enige wijzigingen aangebracht in het parcours, zodat er meer kilometers door bossen en paden worden afgelegd en minder kilometers over asfalt en langs kerken. Het is zo een loop op de rand van een trail met ongeveer 31% door bossen, 31% over asfalt en 38% over paden, waarvan sommige mogelijk zeer drassig, vooral langs de Geul. Er zijn veel wijdse uitzichten, vooral vanaf Grube Adolf bij Herzogenrath kun je 40km in het rond kijken bij mooi weer. 

De route is enigszins "vertraild" om teveel asfalt te voorkomen.

Het GPX-bestand vind je hiernaast door op de routemap te klikken

Er zijn 2 verschillende opties om je in te schrijven: 2 dagen 75km of de hele route ineens. Het inschrijfgeld bedraagt €40 voor de halve en €50 voor de hele. Als er geld overblijft, dan komt dit ten goede aan de organisatie voor 2017, de insteek is in elk geval op non-profit basis. Je krijgt een GPS tracker mee en je bent online te volgen voor je vrienden (en vijanden?)

Ik heb geregeld dat we kunnen overnachten in de nacht van 27-28 April bij scoutingvereniging St Willibrordus, Voorterstraat 90 KERKRADE, maar dan moet je je eigen slaapspullen meenemen. Je kunt tevens in de tuin kamperen. Er zijn douches aanwezig en er is een koelkast en een keuken. St Willibrordus is de start en finish van de loop. Vervoer voor de halve van Limbourg terug wordt geregeld. De kosten pp per nacht bij Willibrordus bedragen €6,00 voor de slaapzaal.

Drankpost 1 is na ongeveer 25km bij Camping Oosterberg in Epen, nummer 2 in Aubel (nog onbekend waar), nummer 3 in Limbourg (Brasserie St Georges), nummer 4 in Vaals.

Het laatste record dateert uit 2017 en is gelopen door Martino Corneillie: 19h47m05'

Inschrijven

http://www.gps-sport.net/routes/Helipad-29042017_200525


 
 


Reeds ingeschreven:

Volunteers

Subpages (1): Nieuws