Helipad Ultra Za 27/ Zo 28 April 2019, een ultraloop door Nederland, België en Duitsland. Record 2018:15h55.40

VOLG ONLINE/ RESULTATEN

Volg de loop live online! http://helipad2018.legendstracking.com/

Beschrijving

Op 27/28 April 2019 organiseert Run-Real kleinschalig een vrienden (ultra)loop gebaseerd op het Hertog Limburg pad. Op dit moment is nog niet duidelijk of zeker of het een 100mijls editie gaat worden

START 27 April 2019 9:00

Scoutinggroep St. Willibrord Kerkrade

Voorterstraat 90

KERKRADE

ALGEMEEN:

De route is NIET uitgepeild, je moet hem met behulp van een GPX bestand lopen of met een Kompas en A5 boekwerkje dat je meekrijgt.

Het parcours bestaat grofweg voor 31% uit bospaden, 38% uit landwegen en 31% asfalt en kent een totaal hoogteverschil van ongeveer 2,500m. Ik noem het een hybride trail en dat vormt tevens de uitdaging (Als jullie een 100% trail versie van 240km willen dan hoor ik het wel!!). Sommige stukken zijn mogelijk zeer drassig, vooral langs de Geul. Er zijn veel prachtige wijdse uitzichten, vooral vanaf Grube Adolf bij Herzogenrath kun je 40km in het rond kijken bij mooi weer. De tijdslimiet is 30 uur (zondag 29 April 15:00). Het laatste record dateert uit 2018 en is gelopen in 15h55.40 door Irene Kinnegim, een verbetering van bijna 4 uur! (2017 Martino Corneillie: 19h47m05')

OORSPRONKELIJKE ROUTE

Er is een boekje uitgebracht door Frits Sprokel die de route in 10 etappes laat afleggen. Ik heb enige wijzigingen aangebracht in het parcours, zodat er meer kilometers door bossen en paden worden afgelegd en minder kilometers over asfalt en langs kerken. Zo maken we een grotere lus door het Aachener Wald en is Grube Adolf aan het eind (100m hoog, check hier even goed hoe je moet lopen!) de kers op de taart.

Dit pad is oorspronkelijk uitgezet door het St Catharinagilde in Kerkrade en in 2010 in Rolduc ingewijd door Willem-Alexander. De route omlijnt grofweg het hertogdom Limburg uit de 12e eeuw. veel wegen van dit pad zijn daadwerkelijk doorgangsroutes van de toenmalige hertogen. Het gebied was destijds al drietalig.

GPX

Het GPX-bestand vind je hiernaast door op de routemap te klikken. Wacht nog even met het downloaden van de definitieve route, want we gaan de route nog t/m 15 April verkennen en eventuele kleine wijzigingen doorvoeren.

Als je geen ervaring met navigeren met een GPX toestel hebt, dan raad ik je aan om daar vooraf echt mee te gaan oefenen. Met name het nachtgedeelte kende de afgelopen jaren veel uitvallers door onderschatting van dit aspect.

INSCHRIJVEN

Er zijn 2 verschillende opties om je in te schrijven: de halve 75km of de hele route ineens middels het formulier hieronder. Het inschrijfgeld bedraagt €40 voor de halve en €50 voor de hele. Als er geld overblijft, dan komt dit ten goede aan de organisatie voor 2019, de insteek is in elk geval op non-profit basis. Je krijgt een GPS tracker mee en je bent online te volgen voor je vrienden (en concurrenten als je wilt winnen) via deze link: http://helipad.legendstracking.com/

DROPBAG

Je kunt een dropbag achterlaten, deze wordt naar Limbourg gebracht.

OVERNACHTING VOORAF MET AVONDETEN

Ik heb geregeld dat we kunnen overnachten in de nacht van 27-28 April bij scoutingvereniging St Willibrordus, Voorterstraat 90 KERKRADE, maar dan moet je je eigen slaapspullen inclusief matras meenemen. Je kunt tevens in de tuin kamperen. Er zijn douches aanwezig en er is een koelkast en een keuken. St Willibrordus is de start en finish van de loop. Vervoer voor de halve van Limbourg terug wordt geregeld. De extra kosten pp per nacht bij Scouting Willibrordus bedragen €5,00 voor de slaapzaal en €5,00pp/nacht voor kamperen.

Op vrijdagavond bestaat de mogelijkheid om eveneens bij de Scouting te eten à €5,- pp, maar geef dit aub van tevoren aan. Op 29 April moeten we uiterlijk om 16:00 uit de zaal zijn vertrokken vanwege overige activiteiten.

Registratie voor overnachting en eten hier

DRANKPOSTEN

Drankpost 1 is na ongeveer 25km bij restaurant De Smockelaer in Heijenrath, nummer 2 in Aubel (De blaaskapel aan Place Albert I tegenover Taverne Aubeloise op no 7), nummer 3 in Limbourg (achterom Place de St Georges 56 bij de Ambassade de Limbourg, ingang achterom zie je op de GPX file, DROPBAG), nummer 4 in Vaals (grens Nederland-Duitsland bij de Selzerbeek).

PRIJZEN/ VERMELDINGEN

Finishers krijgen een vermelding bij MCNL en DUV, ook voor de halve. Indien je je hebt ingeschreven voor de hele en de halve voltooit, dan krijg je alsnog een vermelding voor de halve. Er is geen geld of prijs te winnen, elke finisher is een winnaar. Iedere finisher krijgt een medaille, vanwege de prijs krijgt MISSCHIEN elke deelnemer een Helipad T-shirt.

AMBASSADE VAN LIMBOURG

In Limbourg is een heuse ambassade van het Hertog Limburgpad aan de Place St Georges 36, de ambassadeur dhr Jörg Schmitz-Gildorf of een vervanger zal ons verwelkomen. Er is kans op enige media-aandacht van de Duitse NDR/WDR of L1

VRIJWILLIGERS

Vrijwilligers zijn welkom, vooral in de nacht van 28 op 29 April! Je kunt je middels het formulier hieronder inschrijven.

Ik stuur jullie een mailtje met bankgegevens om het geld over te maken zodra jullie je hebben ingeschreven.

GPX 2018

https://sites.google.com/site/helipadultra/home/Helipad_logo_2018.png

Inschrijven
Volunteers ‎(Responses)‎