Aktuális

Augusztusi programjainkból:


Kids Club All Inclusive***** TEENS CAMP - Trip to London  napközis angol tábor 11-13 éves felső tagozatosoknak, akik már minimum 3 éve tanulnak angolt.

Egy képzeletbeli utazásra hívlak: ha voltál már Londonban, akkor azért , ha nem voltál, akkor meg azért tarts velem!

Repülővel megyünk, mert úgy gyors és kényelmes, utána megkeressük a szállodánkat és elfoglaljuk a szobánkat. Megnézzük a leghíresebb helyeket,nevezetességeket (nyugi, nem megyünk el minden  múzeumba!), metrózunk, buszozunk, bérletet és belépőjegyet vásárlunk, pubba és étterembe is megyünk, és még sok-sok élményben lesz részünk! Persze nem felejtkezünk meg a vásárlásról sem: hozunk ajándékot a családtagoknak és emléket az utazásról magunknak. Délelőtt 3 angol foglalkozás lesz , délután pedig közösségi játékok, kézműves foglalkozások .

A programok 9-től kezdődnek és ½ 4-ig tartanak,  8-tól ½ 5-ig felügyeletet biztosítunk a gyerekeknek. (Reggel előzetes egyeztetéssel megoldható  a korábbi érkezés is.) 

-tízórai, ebéd, uzsonna (innivaló korlátlan mennyiségben)

-3 angol foglalkozás, ebből egy mozgásos játékokkal és dráma játékokkal szabad téren

-kézműves foglalkozások

-igazi közösségi élmény és tábori hangulat

Az 5 napos tábor ára 29.500 Ft , melyből a klubtagok 2000 Ft kedvezményt kapnak.

A tábor létszáma megtelt!Szeptemberi előzetes: 

szeptember 9-én, 23-án, október 7-én és 21-én

pénteken 10 órától 13 óráig:

A gardróbunk használata másképp - Zsigár Cecília textilművésszel

Amit tudni kell a sokszínű öltözködésről. Divat és stílustörténet, tanácsadás, műhelymunka! Nemcsak nőknek!

A tanfolyam részvételi díja: 20 000 Ft (4 alkalom)szeptember 9-én

pénteken 18 órától

A Börzsönytől a Himalájáig

Szendrő Szabolcs hegymászó vetített képes élménybeszámolója

 

„1946-ban születtem Máriabesnyőn, vagyis Gödöllőn. Az általános iskola elvégzése után Budapesten a vasútgépészeti technikumban kezdtem meg tanulmányaimat. A második év végén egy vonatbaleset következményeként bal lábamat térd alatt amputálni kellett. Mindig nagyon szerettem sportolni, így 1965-ben - a középiskolát befejezve – jelentkeztem a BKV Sportegyesület kajak-szakosztályába. Akkor még azt gondoltam, hogy ez az egyetlen sportág, melyet fél lábbal is eredményesen művelhetek. Éveken át az egyesület I. osztályú versenyzője voltam.
A kajakozás után egy kevésbé sikeres házasság következett. Nyugalmat ezek után a hegyek jelentettek. Kezdetben turistaként kerestem fel a környező országok magas hegyeit. 1980-tól az OSC igazolt hegymászója lettem. Az elmúlt húsz évben megfordultam a Börzsönytől a Himalájáig, Alaszkától Tűzföldig. Legkomolyabb teljesítményemnek tekintik, hogy 1989-ben Ozsváth Attilával a világon elsőként jutottunk fel a Kedar Dome keleti falán. Magassági rekordomat 1990-ben a 8201 m magas Cho Oyu megmászásával értem el. 1996-ban tagja voltam az első magyar Mount Everest expedíciónak.
A hegymászással egy időben kezdtem el komolyabban foglalkozni a fényképezéssel. Magyarországon kevés embernek adatik meg, hogy távoli tájakra is eljusson. Így kötelességemnek érzem elhozni e vidékek szépségét, hangulatát. Utazásaim során szerzett élményeimet szeretném megosztani 'földszinten' élő társaimmal diavetítés és fotókiállítások segítségével.”

A belépés díjtalan!

Tálika


hangtálas gyermekfoglalkozás Kéthetente hétfőn 17 órától ovisoknak, kisiskolásoknak 45 percben. Vezeti: Horváth Anita zenepedagógus

Díja: 1200 Ft/45 perc

Első foglalkozás: szeptember 12.

 Comments