dagtrips in de Chianti
 

Dagtrips zonder overnachtingen.

Elke maandag en elke donderdag vanaf mei tot eind oktober organiseert HBV Excursions een dagtrip in de chianti.

Het betreft een wandeling op maandag ( ‘a Monday beyond the Chianti Castles’) en een scootertocht op donderdag ( ‘a Thursday along the winding Chianti roads’).

 

Een maandag tussen de Chianti Kastelen

A Monday beyond the Chianti Castles.

 

Elke maandag organiseert HBV Excursions een trekwandeltocht in de onmiddellijke omgeving van Dudda. Terwijl we van kasteel naar kasteel wandelen, zal de gids zeker en vast enkele van zijn gekke verhalen, legendes en andere historische feiten vertellen over het leven ‘nella campagnia’ van nu en van toen.

De trekwandeltocht (gemiddelde moeilijkheidsgraad) duurt ongeveer 4 en een half uur en gaat langs bospaden. Natuurlijk zullen we onze tijd nemen om even uit te rusten en om de natuurlijke en culturele belevenissen waar te nemen, zoals een stukje van de oude Romeinse weg de Via Cassia. We eten onze picknicklunch gezeten op een rotsblok of in de schaduw van een boom in de nabijheid van enkele watervallen.

 

Programma van de dag

10.00: ontmoeting met de gids en de groep in Bar La Botteghina di Dudda. Vervolledigen van de inschrijvingen en ontvangen van je picknicklunchpakket.

 

10.30: transfer naar La Panca

 

10.45: vertrek wandeling doorheen de bossen van de Monti del Chianti. De gids zal je de verborgen geschiedenis vertellen terwijl we van kasteel naar kasteel wandelen. Picknicklunch nuttigen we in de schaduw van enkele bomen of gezeten op rotsblokken in de nabijheid van enkele watervallen.

 

15.30: einde van de wandeling, waarna we terugkeren naar Dudda. Daar kan je je even opfrissen en genieten van relaxing time aan het zwembad en in de tuin.

 

17.00: de gids geeft zijn presentatie ‘de kunst van het maken van wijn’, terwijl we enkele lokale wijnen proeven begeleid van enkele hapjes.

 

19.00: we eindigen de dag met een afscheidsdiner in het restaurant van Dudda met uiteraard enkel typische chiantigiana gerechten.

 

 

Prijs: 55 euro per persoon (familie en jeugdkortingen)

Incluis: de gids voor de ganse dag, de picknicklunch, wijnproeverij met hapjes en volledig avondmaal.

 

Om een optimale organisatie te kunnen leveren is reservatie gewenst. Dat kan via een mailtje, via tel 0039 339 4160089 of rechtstreeks op de registratielijst in de bar van Dudda.

 

Talen: Nederlands, Frans, Duits, Engels en Italiaans.

 

 

 

Een donderdag langs de kronkelende Chainti wegen

A Thursday along the winding Chianti roads.

 

Elke donderdag organiseert HBV Excursions, in samenwerking met la Botteghina di Dudda, een scooter tour in de streek van de Zwarte Haan. Toeven langs de kronkelende wegen, dit kan de manier zijn om het landschap te beleven. Aan de stops en gedurende de lunch zal de gids maar al te graag enkele legendes en de vergeten geschiedenis vertellen.

 

Programma van de dag

 

10.00: ontmoeting met de gids en de groep aan het standbeeld van Verrazzano op het hoofdplein van Greve in Chianti, de Piazza Matteotti.

 

10.30: vervolledigen van de inschrijvingen en het de rgistratie van de scooters met helmen, gevolgd door een korte initiatie

 

11.00: start rondrit

 

12.30: lunch in de Botteghina van Dudda

 

15.30: wijnproeverij en bezoek aan de kelders van een lokaal wijnhuis

 

17.00: einde tour

 

prijs: 75 euro per persoon

incluis: de gids voor de ganse dag, light lunch, wijnproeverij, scooter, helmen en verzekering tegen derden, benzine voor de scooters

niet inbegrepen: enige schade aan de scooters (hopelijk geen).

 

Om een optimale organisatie te kunnen leveren is reservatie gewenst. Dat kan via een mailtje, via tel 0039 339 4160089 of rechtstreeks op de registratielijst in de bar van Dudda.

 

Talen: Nederlands, Frans, Duits, Engels en Italiaans.

 

 

 

 

 

Meer info en reservaties via mail hbvexcursions@msn.com of op mijn gsm 0039 339 4160089