Om Oss‎ > ‎

Historie

Haugen Grendalag ble stiftet i 30.01.1999 med det formål å legge til rette for uorganiserte aktiviteter i friområdet tilknyttet Haugatun Grendahus. Navnet ble senere endret til Haugen Isbane. Det sosiale skulle være sentralt. Planleggingen av isbane var i gang og søknad om spillemidler ble sendt. I år 2000 var isbanen i drift og ble en gedigen suksess.  19.januar 2001 ble det arrangert åpningsfest for Haugen Isbane. Det var flott vær, musikk, åpningsseremoni med barn/ungdom på skøyter med fakler i hendene, fyrverkeri, åpningstale, matsalg, loddsalg og lek på isen. Hundrevis av mennesker møtte opp. 

Høsten år 2002 ble det satt opp lys rundt banen og kjøpt inn 2 hockeymål. Det bygges gapahuk i år 2004 og det blir laget benker i 2005. Senere blir det også satt opp basketballkurv ved banen og lagt til rette for aktivitet også om sommeren.

I år 2011 blir det satt i gang nytt prosjekt med oppsetting av hockeyvant rundt banen. Dette gir økt sikkerhet på og i rundt banen og gir oss et mer avgrensa område. Det blir også bygget ny og større gapahuk, ettersom den gamle begynte å bli falleferdig. 

Det er kjøpt inn en del utstyr og hockeydrakter til oppstart av skøyte/hockeyskole.

Alt arbeidet med isbanen er gjort på dugnad. Både drift av banen og opparbeiding og vedlikehold. Bygda vår har en flott gjeng som stiller opp og tar i et tak. Og takket være støtte fra lokalt næringsliv, Hemne kommune, spillemidler og medlemskontingent har Haugen Isbane kunnet finansiere sine prosjekter og drift av banen. 
Comments