Coaching

Coaching

De mentale begeleiding verweeft zich vaak onopgemerkt met het fysieke behandelproces. De uitvoering van mijn behandelingen zijn hiermee in mijn ogen compleet van aard.

De sportmasseur krijgt ook met zaken te maken die niet alleen puur op het vlak van fysieke begeleiding liggen. In de opleiding Mentale Factoren in de Sport wordt er een gedegen basis gelegd om een cliënt passend te begeleiden op mentaal gebied. Een verdieping voor een ieder die zich durft te verdiepen in zichzelf als mens en/of als sporter. De opleiding heeft een mooie degelijke basis gelegd voor mij als professioneel behandelaar. "Je lichaam onder hoogspanning laten presteren, wat levert je stress, positief of negatief, wat beïnvloedt jou?!!"*

Tip: Een ieder kan zijn topprestatie halen (wandelen, bewegen, sporten) mits de aspecten die uw mentale bereidheid bepalen, optimaal aanwezig zijn en doorleefd zijn. Soms probeert u te hard, soms raakt u overbezorgd over de afloop, teveel opwinding veroorzaakt weer onnodige spanning. Leer ontspannen, visualiseren, leer het te laten gebeuren. Als u de mentale aspecten goed regelt, dan kunt u optimaal aan de start komen. Het mooiste wat hieruit kán rollen is een nieuwe topprestatie!

(*bron alg. inleiding MFS 2009 Brigitte Verheij)