Sukututkimus

Härmäläistä sukututkimusta koordinoi Härmä-seuran alaisuudessa toimiva sukututkimustoimikunta, jonka tärkeimpiä tehtäviä on löytää aineistoa ja helpottaa sen käyttöä. 

Härmä-Seuran sukututkimustoimikunta ei ole itsenäinen sukututkimusyhdistys eikä siten ylläpidä jäsenrekisteriä. Toimikuntaan kuuluu 6-8 vakituista jäsentä, joista yksi on sen puheenjohtaja. Näiden lisäksi on joukko sukututkijoita, joita kutsutaan ajoittain laajennettuun toimikuntaan käsittelemään ajankohtaisia, periaatteellisiakin sukututkimuskysymyksiä.

Sukututkimustoimikunta

  1. Etsii, kerää ja vaihtaa aineistoa tarpeen mukaan niin sukututkimukseen liittyvien toimijoiden kuin yksityisten tutkijoidenkin välillä
  2. Auttaa härmäläissukujen tutkijoita sukututkimuskysymyksissä
  3. Informoi tutkijoita paikallisista sukututkimuslähteistä sekä niiden käytöstä
  4. Toteuttaa omia selvitys- ja julkaisuprojekteja sekä osallistuu resurssien mukaan laajempiinkin sukututkimushankkeisiin
    (Sukututkimustoimikunta ei tee tilaustyötä, esim. sukututkimuksia)
  5. Osallistuu sukututkimukseen liittyviin tapahtumiin näytteilleasettajana ja asiantuntijana
  6. Jakaa tietoa härmäläisestä sukututkimuksesta sekä toteutuneista ja meneillään olevista projekteista.

Jos haluat liittyä härmäläisiä sukuja tutkivien joukkoon ja saada mahdollisuuden tietojen ja ajatusten vaihtoon, voit ilmoittautua joukkoon sähköpostilla (tästä). Kerrothan samalla mitä sukuja tutkit. Ja jos olet ilmoittautunut tutkijalistalle jo aikaisemmin, mutta et ole saanut postia toimikunnalta, ota yhteyttä em. sähköpostin kautta.

Sukututkimustoimikunnan kokoonpano:

Aira Siekkinen, pj
Matti Joensuu
Jaska Kojola
Anne Lahti
Raimo Louhiranta
Seija Pihlajamäki
Pentti Tammela
Hillevi Tyni
Sanni Myllykoski

Alasivut:

Linkkejä muualle: